27 april 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel in de top twintig in Dutch Masters Harfsen

Robin van Oldeniel in de top twintig in Dutch Masters Harfsen

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250 in Harfsen een manche in de top twintig geeindigd. Van Oldeniel werd in de eerste manche netjes zeventiende maar moest in de tweede manche vanwege een mechanisch probleem opgeven.

Omdat de animo voor de 250 klasse enorm groot was, werd er in twee groepen getraind. Robin zat in de eerste groep en wist hierin een dertiende tijd neer te zetten, waarmee hij tevreden was en zich ook ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche kwam hij goed weg en kon ook goed door drukken in de eerste paar bochten. Wel verloor hij bij een aanrijding met een andere rijder tijdens de eerste ronde wat tijd en kwam op een twintigste plaats voorbij start/finish. Met een lekker ritme werkte hij zich op naar een veertiende plaats. Lange tijd ging het rijden goed maar toch moest hij in de slotfase nog een paar plaatsen afstaan en finishte als zeventiende.

Bij de start van de tweede manche kwam hij slecht weg bij het hek. Robin probeerde op tijd naar binnen te rijden en goed mee te gaan in de eerste paar bochten. Op een negentiende plaats rijdend werd de manche vanwege een ongeval van een andere rijder afgevlagd waardoor er een herstart plaats moest vinden. Helaas ging bij het omdraaien van het vijf seconden bordje zijn motor kapot waardoor hij niet van start kon gaan.

Door het uitvallen in de tweede manche moest Robin in het dagklassement genoegen nemen met een 22ste plaats.

Bjern Eckelboom reed in Harfsen zijn eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd. Hij reed in de tijdtraining wat te gespannen waardoor hij niet in zijn ritme kwam. Dit resulteerde in een 48ste tijd waarmee hij zich niet kwalificeerde voor de wedstrijd.

Hidde Nijlant, Bart Lasschuyt en Jordi Tuitert kwamen aan de start bij de DMX-wedstrijd in Arkel.

Hidde is nieuw in het GT Husqvarna team. Hij is 14 jaar en rijdt in de DMX wedstrijden in de 85cc klasse. Het was zijn eerste DMX wedstrijd en hij kende de baan in Arkel niet. Hierdoor was het in de training nog even wennen maar toch zette hij een nette tiende tijd op de klok.

In de eerste manche had Hidde nog wat problemen in de binnenbochten maar hij ondanks dit zette hij door en wist op een achtste plaats over de finish te komen. In de tweede manche deed hij er een tandje bij en gingen de binnenbochten beter. Dit zorgde ervoor dat hij op een zesde plaats over de finish kwam, waarmee hij zevende werd in het dagklassement.

Bart Lasschuyt is ook nieuw in het team en is 19 jaar. Hij komt uit in de 125cc klasse. Omdat Bart nog niet zo lang actief is in de motorcross is het voor hem vooral belangrijk om ervaring op te doen.

Bart vond de baan lastig in de training en zette een zesentwintigste tijd neer. Dit was helaas niet voldoende om zich voor de A groep te kwalificeren. In de eerste manche van de B groep pakte hij een redelijke start maar helaas kwam hij tijdens de manche een paar keer ten val en finishte als achttiende. In de tweede manche kwam hij bij de start ten val. Hij ging in de achtervolging en knokte zich vanaf een 22ste plaats terug naar een achttiende positie. Van de 52 rijders werd Bart 43ste in het dagklassement.

Jordi Tuitert was uitermate gemotiveerd voor de eerste DMX wedstrijd. In de training zat hij in de A groep maar helaas kwam hij tijdens de eerste ronde hard ten val. Hierbij brak hij zijn pols, welke in het ziekenhuis gelijk is gezet. Omdat de stand van de pols momenteel nog niet goed is, moet hij voor controle terug komen in het ziekenhuis en hoogstwaarschijnlijk zal hij hieraan geopereerd moeten worden. Jordi is hevig teleurgesteld en hoopt zo snel mogelijk weer terug op de motor te zitten.