6 mei 2024
Motocrossplanet
Home » JP Xtreme Xperience kampioen in 85cc Dutch Masters of Motocross

JP Xtreme Xperience kampioen in 85cc Dutch Masters of Motocross

Timo Heuver heeft zijn Hengelose motorcrossteam JP Xtreme Xperience een fraai kampioenschap bezorgd. Tijdens de finalewedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap, afgelopen zondag, behaalde hij de 85cc titel. Timo Heuver zorgde daarvoor door voor een groot publiek tweemaal ruimschoots te winnen. Met zijn winst in de eerste race stelde hij het kampioenschap al veilig.

Op zondag 21 april organiseerde de Markelose Motorclub (MMC) de laatste wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap. In iedere klasse was de strijd groots, want het zou duidelijk worden wie de kampioenen waren. Voor rijders, teams maar ook voor het aanwezige publiek werd het een prachtige dag in het Overijsselse Markelo. Alle klassen kwamen aan de start: de 85cc, 125cc, 250cc en tenslotte de koningsklasse de 500cc.

Kampioenen
De wedstrijden startten met een hek vol prachtige klikkende tweetakt machines, want de 85cc mocht het programma openen. In deze klasse was Timo Heuver de grote favoriet voor het kampioenschap. Tijdens de eerste wedstrijd in Harfsen wist hij tweemaal overtuigend te winnen en in Oldebroek finishte hij als tweede in het dagtotaal. In Markelo maakte hij zijn favorietenrol meer dan waar. Twee keer over wist hij met een ruime voorsprong te winnen, maar al na de eerste manche was hij zeker van de titel in de Dutch Masters. Een uitmuntend resultaat voor team en rijder.

Het JP Xtreme Xprerience Team onder leiding van Jasper Groot Roessink was ook actief in de 250 cc actief, met een drietal rijders: de Noor Sander Agard-Michelsen, Ruben Koskamp en Thijs Schröder. Sander behaalde een keurige vierde plaats en Ruben en Thijs finishten respectievelijk op de 30ste en 34ste plaats. Ruben en Thijs waren niet geheel tevreden over hun wedstrijddag, maar het JP team was super blij om met 3 rijders in de 250cc klasse vertegenwoordigd te zijn. Ervaring opdoen was dan ook het belangrijkste voor Thijs en Ruben.

Sander behaalde ook nog eens een hele mooie 4e plek in de eindstand van de Dutch Masters! Dit was zelfs nog beter dan zijn doelstelling, top 5. Iedereen was dan ook super tevreden met dit resultaat.

Met deze wedstrijddag werd het Dutch Masters of Motocross seizoen 2024 afgesloten. De organisatie van het kampioenschap heeft een drietal prachtige evenementen neergezet met veel publiek, spectaculaire wedstrijden en veel internationale deelname. De focus gaat nu naar het seizoen 2025.