26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » GEEN DAKAR 2024 VOOR MIRJAM POL

GEEN DAKAR 2024 VOOR MIRJAM POL

Drievoudig Dakarwinnaar in het damesklassement bij de motoren Mirjam Pol heeft aangekondigd komende januari niet aan de start van de vijfde editie van de Dakar rally in Saudi-Arabië te kunnen staan. Eerder dit jaar raakte Pol besmet met het Coronavirus.

Mirjam: “In het begin leek het de goede kant op te gaan en zag ik het nog niet als een probleem. Toen dacht ik nog; ‘het zal wel weer over gaan en ik heb nog wel even’. En ik geloof nog steeds dat het allemaal wel goed komt, echter niet meer vóór Dakar komende januari.”

Niet 100% fit én scherp

De Dakar rally is de langste, zwaarste en gevaarlijkste rally ter wereld die het uiterste vraagt van mens en materiaal. In die rally moet een deelnemer niet 100%, maar 110% fit én scherp zijn en dat lukt Pol niet op dit moment.

“Mijn gebrek aan fitheid kan ik voor een gedeelte wellicht nog wel compenseren met mijn ervaring, maar mijn scherpte niet. En die scherpte móet er gewoon zijn. Het is namelijk niet geheel zonder risico wanneer je met 160 km/u over een stenen pad rijdt en niet gefocust bent op de stenen voor je of op het roadbook die de overige gevaren aangeeft. Ik ben niet fit, ik ben niet scherp en dat gaat voor de start van de Dakar rally ook niet meer veranderen”, laat de wereldkampioen rally-raid weten.

Niet aanwezig in Eersel

“Ik ben nu op een punt aanbeland waarop ik een keuze moet maken. Wel of niet zo naar Dakar? En als ik ook maar een heel klein beetje eerlijk ben naar mijzelf, dan is dat helemaal geen keuze, het gaat gewoon niet. Om diezelfde reden ben ik zondag 12 november ook niet aanwezig bij het Dutch Dakar Event in Eersel.” 

Geen Dakar rally 2024 dus voor Pol, hoe nu verder?

Mirjam: “Ik ga mijn herstel nu eerst de tijd geven die het nodig heeft en aansluitend probeer ik langzaamaan weer terug fit te worden. En dan maken we ergens in de loop van volgend jaar – afhankelijk van mijn herstel – gewoon weer nieuwe plannen, met als hoofddoel Dakar 2025 natuurlijk.”