13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Friese en Savatgy winnen kwalificatieheats WK Supercross Abu Dhabi, tegenslag Roczen

Friese en Savatgy winnen kwalificatieheats WK Supercross Abu Dhabi, tegenslag Roczen

Joey Savatgy en Vince Friese hebben de kwalificatieheats van het wereldkampioenschap supercross in Abu Dhabi weten te winnen.

Savatgy won de eerste heat voor Matt Moss en Justin Brayton. Ken Roczen kwam slecht uit de start en kwam daarna nog een keer tot stilstand. Roczen had het moeilijk en kwam niet verder dan een achtste plaats. Dit betekent dat hij in de finales vanaf de tweede startrij moet starten.

De andere heat werd gewonnen door Vince Friese voor Dean Wilson en Mitchell Oldenburg.

De SX2 heats werden gewonnen door Luke Clout en Wilson Todd. Max Anstie werd in de tweede heat tweede! Kampioenschapleider Shane McElrath kwam net als Roczen slecht uit de start en remde vervolgens zijn motor stil. Hij kwam niet verder dan een negende plaats, wat ook voor hem de tweede startrij in de finales betekent!