16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Amerika blijft winnen in zesdaagse in Argentinie, Garcia sterk individueel

Amerika blijft winnen in zesdaagse in Argentinie, Garcia sterk individueel

De Amerikanen blijven winnen in de zesdaagse in Argentinie. Tijdens de vierde dag wonnen ze het world trophy klassement. Cadeau kregen ze het zeker niet want na een lange dag hadden ze een voorsprong van slechts vier seconden op Italie.

Bij de Junior Trophy was het opnieuw Zweden die wist te winnen en hiermee hun leidende positie in het klassement wisten te versterken. Vier minuten achter Zweden waren het de Fransen die tweede werden en de Amerikanen werden op zes minuten en dertig seconden derde.

Bij de dames wisten de Amerikanen het klassement opnieuw naar hun hand te zetten. Ook in de tussenstand staan ze nu sterk aan de leiding omdat Tayla Jones van Australie uitviel waardoor zij veel schade opliepen.

Josep Garcia wist het individuele klassement te winnen. Hij domineerde opnieuw de dag en won met een voorsprong van 18 seconden op Andrea Verona. De Amerikaan Taylor Robert werd nipt derde voor Samuele Bernardini.

Bij de clubrijders eindigt Nigel Blomer vandaag op de 37e plaats. Alex Selling is na proef 1 gecrasht zonder blessures maar daarna wel gestopt.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de vierde dag: