19.3 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Louis Vosters en Fantic slaan handen ineen in 2024 voor Fantic Factory Racing MXGP

Louis Vosters en Fantic slaan handen ineen in 2024 voor Fantic Factory Racing MXGP

Het gloednieuwe Fantic Factory Racing team in MXGP wordt aangevoerd door Louis Vosters, wiens team in de afgelopen acht jaar meerdere raceoverwinningen in MXGP heeft behaald.

Een spannende samenwerking die alle ogen op het team gericht zal houden gedurende het 2024 MXGP Wereldkampioenschap.

Het team zal twee uitzonderlijke rijders hebben met de ervaren Glenn Coldenhoff, die een tweejarig contract heeft getekend en de nieuwe rookie van de klasse, Roan Van de Moosdijk, die een eenjarig contract heeft getekend, met een optie voor nog een jaar. Een volledig Nederlandse delegatie met de teambaas en de rijders die allemaal uit Nederland komen, die hun stempel willen drukken in 2024. Het team en de rijders zijn momenteel bezig met het testen van de motoren en het verdere nieuws over hun voortgang en voorbereidende evenementen zal binnenkort worden aangekondigd.

Louis Vosters – Fantic Factory Racing MXGP Team Eigenaar:
Na acht geweldige jaren bij Yamaha ben ik erg blij om dit nieuwe hoofdstuk met Fantic te beginnen. De motivatie, de steun en de gedeelde doelen hebben me erg enthousiast gemaakt voor de toekomst.
Ik ben erg blij om mijn relatie met Glenn Coldenhoff voort te zetten, die een ervaren en toegewijde rijder is. Roan van de Moosdijk is een van de meest veelbelovende rookie talenten en 2024 ziet er geweldig uit voor Fantic en mijzelf.
Een nieuw merk, nieuwe kleuren en nieuwe mensen hebben het enthousiasme verder aangewakkerd. Laten we beginnen met racen!


Mariano Roman – CEO van Fantic:
Fantic is erg blij om deze samenwerking te beginnen met een van de beste teams in MXGP. We zijn er zeker van dat we met de structuur van Louis Vosters een uitstekende partner hebben gekozen, die in staat zal zijn om het hoge potentieel en de efficiëntie van onze producten te laten zien. Onze rijdersbezetting is de perfecte combinatie van ervaring en veelbelovend talent, met Glenn Coldenhoff, die altijd tussen de belangrijkste kanshebbers is geweest tijdens de laatste MXGP seizoenen, en Roan Van de Moosdijk, een uiterst capabele rookie in de topklasse. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Louis te bedanken voor zijn samenwerking en zijn ongelooflijke enthousiasme, dat hij overbrengt op de hele Fantic familie.

Glenn Coldenhoff – Fantic Factory Racing MXGP Rijder:

Ik ben erg enthousiast om dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te beginnen. We zullen deze winter gebruiken om de motor te testen en te ontwikkelen en ons klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Met de kennis en ervaring van Fantic en ons team ben ik er zeker van dat we een kans hebben en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen.

Roan Van de Moosdijk – Fantic Factory Racing MXGP Rijder:

Ik ben erg blij en trots om te tekenen bij Fantic Factory Racing MXGP en de kans die ze me hebben gegeven om te racen in de MXGP klasse. Het is altijd mijn droom geweest om op het hoogste niveau van de motorcross te rijden, en ik ben erg enthousiast om dit te doen met zo’n geweldige groep mensen. Laten we samen een groot succes hebben!