19.4 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Het zit erop voor Hans Vogels

Het zit erop voor Hans Vogels

In Zelhem werd de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Enduro onder zeer natte omstandigheden verreden. Voor Hans Vogels was het een afscheid van zijn sport als vaste deelnemer. Natuurlijk zal de 40-jarige crosser nog regelmatig op de circuit en evenementen te vinden zijn al is het maar met de kinderen. Met een vierde plaats in Zelhem en de eindstand neemt de KTM-rijder met een brede glimlach afscheid. Lucas Dolfing won de laatste wedstrijd van het seizoen, hij was al zeker van de titel.

De ZAMC had de zaakjes weer keurig voor elkaar en dat het eerder begon te regenen zorgde dan ook niet voor paniek. Er werd beheerst en volgens plan ingegrepen en waar nodig werd het uitgezette parcours aangepast. Het werd natter en kouder voor de rijders die hard moesten werken op de steeds veranderende route. 

Dolfing was het snelste van alle rijders en daarmee won hij zijn eerste Jan van Beek Wisseltrofee! Tijdens de kampioenshuldiging was er extra aandacht voor nestor Hans. Precies in Zelhem waar hijzelf maar liefst tien keer die Jan van Beek wisseltrofee wist te winnen!

Hans Vogels:
“Wat heb ik een onzettend mooie dag gehad. Ondanks het slechte weer en de moeilijke proeven was het echt genieten! Het was weer eens een echte enduro zoals oud enduro-rijders het zeggen. Ondanks mijn ervaring had ik toch zenuwenen, het was gezonde spanning. Het rijden ging goed al maakte ik hier en daar wat fouten. Een vierde plaats hier en in de eindstand is goed. Na het uitvallen tijdens de wedstrijd in Vorden zat er simpelweg niet meer in dan deze vierde plaats. Het was een mooi afscheid, er waren ontzettend veel mensen naar Zelhem gekomen. Leo Brans, Jan Swinkels en Henry Flierhuis hebben mij een mooi afscheid gegeven op het podium. Alle enduro-collega’s en vrienden staken me een hart onder de riem want het was toch emotioneel. Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken! Natuurlijk extra aandacht voor mijn vriendin Sabine en onze kinderen. Verder natuurlijk mijn ouders, alle sponsoren, mijn vrienden en kennissen die mij op wat voor manier dan ook al die jaren geholpen hebben. Het was een carriere met Up’s en Down’s maar gelukkig meer Up’s. Ik zal het nooit vergeten!”
Uitslagen KNMV ONK Enduro; Zelhem, NL:
1. Lucas Dolfing
2. Thierry Pittens
3. Wesley Pittens
4. Hans Vogels
5. Daan Bruijsten

Eindstand ONK Enduro E2/E3:
1. Lucas Dolfing 150
2. Thierry Pittens 126
3. Wesley Pittens 110
4. Hans Vogels 95
5. Antoine Magain (B) 83

De carriere zit erop voor de Brabander, en wat voor een! Met negen Nederlandse titels wordt Hans terecht de “Enduro Ambassadeur” genoemd.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Shots by Roos