18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen pakt twee titels in Amerika

Lotte van Drunen pakt twee titels in Amerika

Lotte van Drunen heeft in Amerika twee titels weten te pakken. De Mini O’s behoort tot één van de grootste wedstrijden van Amerika. Er waren ruim 6500 inschrijvingen, verdeeld over 40 klassen. Lotte had zichzelf het doel gesteld om zo hoog mogelijk te scoren bij de dames en hoopte zich te kunnen kwalificeren bij de jongens.

Toen Lotte in Orlando aan kwam, ging ze eerste kennis maken met het team dat Lotte onder haar hoede nam. Ze werd heel hartelijk ontvangen door het NSA Yamaha Factory team. Op maandag en dinsdag stond er een training op de voor haar geprepareerde motor op het programma. Voor Lotte was dit tevens haar eerste keer op Yamaha waardoor alles helemaal nieuw was. De training vond plaats op de Millsaps Training Facility, een circuit dat vlak bij de werkplaats ligt. Lotte kon door het bos naar de baan rijden. Tijdens de eerste dag werd er gereden op een outdoorbaan terwijl de tweede dag gepland stond op een supercrossbaan. Het trainen ging boven verwachting goed en Lotte voelde zich zeer comfortabel op de motor en met de mensen om haar heen.

Op zaterdag 18 november gingen dan eindelijk de trainingen van start. De eerste helft van de week werd verreden op de supercrossbaan. Omdat Lotte nog nooit supercross had gereden, had ze geen hoge verwachtingen en liet het op haar af komen. Lotte nam deel in de dames klasse en tussen de jongens in de SchoolBoy 2 klasse en de MX250 B klasse. Door het grote aantal deelnemers werd er in twee groepen gereden, met in beide klassen zo’n 80 deelnemers. In de dames klasse wist Lotte de snelste tijd neer te zetten en in beide klassen van de jongens wist ze zich te kwalificeren, wat bijzonder knap was. Lotte reed heats en een main event en wist de supercrosstitel bij de dames te pakken.

In het midden van de week werd er gewisseld van circuit en ging Lotte de motorcross baan op. Ook in deze discipline wist Lotte de dames titel te pakken en wist ze zich voor beide klassen van de jongens te kwalificeren.

Lotte kende twee zeer succesvolle weken en heeft mooie trainingen gehad op heel ander soort banen dan ze gewend is. Ze reed spannende kwalificaties en wedstrijden en heeft een mooie bak aan ervaring mee terug naar huis genomen.

Lotte hoopt deze week haar trainingen in Nederland-Europa op te pakken en zich klaar te gaan stomen voor het seizoen 2024

Lotte bedankt graag de mensen die deze droom hebben waargemaakt (Yamaha Official, MonsterEnergy, Foxmoto en NSA Yamaha Factory team), het was een waanzinnige ervaring!

Je kunt Lotte volgen via Instagram of FB Lottevandrunen401

Bedankt sponsors!
@dikwikselaar
@afam.group
@dejongtweewielers
@motomasterbrakes
@dunlopmoto
@laurense_motors_boekel
@kawasakinederland
@HNR
@foxracingeurope
@motorex_powersports
@reclamewz
@haan_wheels
@rkservices
@ctikneebraces
@BetaBeneluxBV
@bernvanrixtel
@prox_racing_parts
@hgs_exhaust_systems
@houthandelgorinchem
@reigersuspension
@twin_air
@gruko_bv
@hocopartsnl
@rynopower_germany
@TNMvastgoed
@ortema.de
@freegun_nederland
@schoonmaakbedrijfACS
@solarpronederland
@reghartex
@vhmracingproducts