18.6 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Young Motion powered by Resa verwelkomt Filip Olsson als MX2 GP-rijder

Young Motion powered by Resa verwelkomt Filip Olsson als MX2 GP-rijder

Young Motion powered by Resa, het MX2 GP-team uit Haaksbergen, is trots om bekend te kunnen maken dat Filip Olsson het team zal versterken in 2024.

Met meer dan 30 GP-starts brengt de 21-jarige Olsson veel ervaring met zich mee. In het WK van 2023 werd hij 20e algemeen, met als beste resultaat de 12e plaats in de GP van Zweden.

René Satink – Technisch Manager: “We zijn erg blij met het aantrekken van Filip, hij is namelijk precies het type rijder waarmee wij graag werken: Hij heeft de afgelopen 2 jaar als privateer in de GP’s gereden en meer dan 100 punten gescoord. Wij denken dat we Filip kunnen helpen om de volgende stap te maken en top 10 resultaten te kunnen behalen.”

Filip Olsson: “Ik ben tevreden over mijn resultaten en snelheid die ik de afgelopen 2 jaar in het WK heb laten zien, zeker na een moeilijke voorbereiding op ’23 met een beenbreuk. Ik denk dat ik met een goede winter de volgende stap kan maken en werk hier hard voor. Een van de gebieden waar verbetering mogelijk is, ligt in het meer kunnen focussen op trainingen en wedstrijden. Als privateer die al het werk zelf moet doen, was dat vaak lastig. Daarom ben ik ook erg blij om volgend jaar voor Young Motion powered by Resa te mogen uitkomen.”

Filip Olsson’s kalender voor 2024 bestaat uit het grootste deel van de Europese MX2 Grand Prix, en daarnaast de Dutch Masters en het Zweeds kampioenschap. Hij zal hier uitkomen op een KTM, en Arvid Lüning en Sampo Rainio als teamgenoten hebben.