16 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Karel Bonsen nieuwe voorzitter KNMV

Karel Bonsen nieuwe voorzitter KNMV

Karel Bonsen is per 1 januari 2024 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Hij volgt Jan Wilms op, zo is besloten tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNMV op Papendal.

Bonsen (70) is van huis uit bioloog en heeft daarnaast vijftien jaar ervaring als ambtenaar en wethouder in de gemeente Oost Gelre. Ook was hij voorzitter van Motor- Autoclub Lichtenvoorde (MACL Lichtenvoorde): “Die combinatie van kennis over het milieu én financiën maakt, denk ik, dat ik een prima kandidaat ben voor de positie van voorzitter van de Raad van Toezicht bij de KNMV.”

De liefde voor motoren en motorsport begon ooit bij de cross, maar inmiddels is Bonsen ook graag op de weg of op zijn KTM offroader te vinden. In zijn nieuwe functie heeft hij een duidelijk doel voor ogen: “We varen op 120 jaar motorervaring en -kennis. Ik vind dan ook dat honderd procent van de Nederlandse motorrijders ooit van de KNMV gehoord moet hebben!”

Van Raad van Toezicht tot Lid van Verdienste

De komst van een nieuwe voorzitter volgt logischerwijs op het vertrek van een ander. Jan Wilms neemt na twaalf jaar afscheid van de Raad van Toezicht. In die periode was hij 7,5 jaar voorzitter.

Wilms: “Ik ben heel trots op wat er in mijn tijd in de Raad van Toezicht en als voorzitter is bereikt. Maar, het is tevens goed dat er nu weer een frisse wind waait. Ik wens Karel succes, maar ook veel plezier met deze prachtige functie.”

En er zijn meer wisselingen: ook Frank van der Linden vertrekt, na negen jaar, uit de Raad van Toezicht van de KNMV.

Van der Linden: “Ik vond het een genoegen om dit binnen de KNMV te hebben mogen doen. Ik heb vele mooie mensen leren kennen. Ik ben trots, het was prachtig.”

Beiden zijn benoemd tot Lid van Verdienste van de KNMV.