19.4 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Wiljan van Wikselaar met WIXX Racing Ducati in het IDM in 2024

Wiljan van Wikselaar met WIXX Racing Ducati in het IDM in 2024

Nu een succesvol jaar in het Nederlandse IDC kampioenschap met als resultaat het behalen van de Dutch Supersport titel kunnen we met trots vertellen dat we met het Wixx Racing Team de overstap gaan maken naar het IDM Supersport kampioenschap.

Na verschillende gesprekken en overwegingen hebben we er voor gekozen om het team voort te zetten in 2024 en wel met Ducati. De juiste mensen een mooie samenwerking en goede support achter het team gaven de doorslag, zo hebben we goede contacten binnen Ducati en mensen met veel race kennis binnen het team.


Wiljan zal van start gaan op een Ducati Panigale V2, deze motor is zowel voor de rijder als voor het team compleet nieuw en dus zullen we er hard aan moeten werken om de komende tijd zoveel mogelijk informatie bij elkaar te krijgen om zo goed mogelijk te beginnen aan de wintertesten.

Wiljan van Wikselaar: “ik kijk er ontzettend naar uit om te beginnen aan het seizoen, hoe groter de uitdaging is hoe gemotiveerder ik ben.  We hebben hele goede mensen binnen het team dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, het plan is om veel meters te maken deze winter om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen”


Wim Tamerus – WIXX Racing Teammanager: “we hebben er allemaal heel veel zin in, een hele nieuwe uitdaging met een voor ons compleet nieuwe motor. We hebben vorig seizoen fijn samengewerkt binnen het team dus we weten wat we aan elkaar hebben, en we hopen zo de progressie van Wiljan door te kunnen zetten”