15.2 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » De BMB Europe Motorcross vergunning laat je toe te rijden waar en wanneer je maar wil in 2024!

De BMB Europe Motorcross vergunning laat je toe te rijden waar en wanneer je maar wil in 2024!

Een vergunning waarmee je kan gaan trainen of deelnemen aan wedstrijden niet alleen in België maar in gans Europa? Dan is de BMB Europe Motorcross vergunning jouw juiste keuze! Vanaf 2024 kan je met deze vergunning verzekerd trainen op alle motorcross circuits in Europa. Onderschrijf deze vergunning nu via my FMB-BMB.

Trainen in gans Europa

Ja, ook in Frankrijk want de verzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) is nu ook automatisch inbegrepen in deze vergunning zowel voor vergunninghouders van Motorsport Vlaanderen als van de FMWB. Dankzij het samenwerkingsakkoord tussen de BMB en de FFM hoef je dus geen FFM circuit pass meer te hebben. Je ontvangt met je vergunning een specifiek attest, erkend door de FFM, die je samen met je vergunning voorlegt bij aankomst aan het circuit. We zijn nog in onderhandeling met de KNMV (Nederland) om eenzelfde overeenkomst af te sluiten maar dit zal nog niet van toepassing zijn in 2024. Om in Nederland te trainen heb je dus nog een KNMV basisvergunning nodig maar je kan vanaf 2024 ook op basis van een KNMV dagpas in Nederland gaan trainen.

Wedstrijden in België

Met de BMB Europe Open motorcross vergunning kan je deelnemen aan regionale wedstrijden (MC Lille, AMPL, FPCNA), aan de wedstrijden van het Belgisch en/of Vlaams kampioenschap en de overige wedstrijden ingeschreven op de BMB motorcross kalender.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de kalender van het Belgisch kampioenschap motorcross. Je kan alvast volgende wedstrijden in je agenda noteren:

  • 28/04 Mons
  • 15/08 Keiheuvel-Balen
  • 08/09 Nismes
  • 28/09 Baisieux

In samenwerking met VMCF en AMPL zullen er nog een aantal andere mooie wedstrijden worden toegevoegd. De volledige kalender zal in de loop van volgende week op onze website en facebook pagina gepubliceerd worden.

Er zal ook een samenwerkingsakkoord worden afgesloten met de andere motorcrossbonden voor de erkenning van elkaars vergunningen. Zo kan je met de BMB Europe Open motorcross vergunning dus ook eens gaan rijden op wedstrijden van de VMCF, VLM/JMS en MCLB/VJMO. Dankzij een nauwe samenwerking met VMCF kunnen rijders met een BMB Europe Open motorcross vergunning ook op VMCF wedstrijden prijzengeld bekomen.

Wedstrijden in het buitenland

Met de BMB Europe Open motorcross vergunning kan je ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de FIM Europe Open kalender. Dit is het geval voor de wedstrijden van de Dutch Masters en het ONK in Nederland, het ADAC kampioenschap in Duitsland maar ook tal van wedstrijden in Spanje, Italië en een aantal in Frankrijk. Raadpleeg begin 2024 de Open kalender van FIM Europe via deze link: Open Motorcross kalender FIM Europe

Als je wil deelnemen aan wedstrijden van het FIM Wereldkampioenschap of FIM Europe Europees kampioenschap (EMX65, EMX85, EMX125, EMX250,enz) moet je nog een bijkomende FIM of FIM Europe licentie onderschrijven. De jaarlicentie kan je via My FMB-BMB onderschrijven, om deel te nemen met een FIM/FIM Europe one event licentie contacteer je een aantal weken voor de wedstrijd het secretariaat van Motorsport Vlaanderen of FMWB.

Raadpleeg alle info over de BMB sportcompetitievergunning:

INFO SPORTCOMPETITIE VERGUNNING BMB