26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Dit zijn de KNMV-kalenders voor 2024

Dit zijn de KNMV-kalenders voor 2024

We zijn blij te kunnen melden dat we de kalenders voor seizoen 2024 kunnen delen! Klik hieronder op jouw sport en scrol dan naar beneden waar je onder het kopje ‘wedstrijddocumenten’ de kalender voor seizoen 2024 vindt. In sommige gevallen staan de nieuwe reglementen ook al online.

Extra informatie motocross

  • NK Motocross Solo wordt georganiseerd volgens de nieuwe opzet. Er zijn 6 wedstrijden in samenwerking met de Promotor (+) en een dagprijzengeldschema. Aan het dagprijzengeldschema en het schema van de totaalstand wordt momenteel nog gewerkt. Deze worden in aanloop naar de competitie bekendgemaakt.
  • Ook in 2024 is er een samenwerking tussen de KNMV en de Feestfabriek Alles Komt Goed BV. De finale van de Zwarte Cross Open is niet langer een KNMV-competitiewedstrijd maar een opzichzelfstaand motocrossevenement waarvoor iedereen met een KNMV-licentie* zich kan proberen te kwalificeren. Er zijn 5 kwalificatiewedstrijden verspreidt door Nederland en één halve finalewedstrijd. De beste rijders per klasse kwalificeren zich voor de grote finale op het Zwarte Cross festival.
    (*rijders die geen KNMV- maar een MON-licentie hebben, kunnen voor de Zwarte Cross Open-wedstrijd(en) een gratis KNMV-dagpas aanvragen)
  • Het WK Jeugd komt na 15 jaar weer terug naar Nederland. Wederom zal de MSV NOV dit mooie evenement met alle toprijders van de toekomst gaan organiseren! Daarnaast staat MVV Valkenswaard weer op de kalender: zij organiseren de EMX-wedstrijd van 2024. De MXGP staat weer ingedeeld in Arnhem en het WK Zijspan in Heerde.