3 C
Amsterdam
23 april 2024
Motocrossplanet
Home » Zwarte Cross Open biedt kans op deelname aan de Zwarte Cross

Zwarte Cross Open biedt kans op deelname aan de Zwarte Cross

Zes kwalificatiewedstrijden verspreid over het land, van maart tot en met juni, bepalen het deelnemersveld van de Zwarte Cross.

Na diverse jaren te hebben meegedraaid als competitiewedstrijd gaat de Zwarte Cross in 2024 verder als opzichzelfstaand motorcrossevenement voor alle licentiehouders*.

* Toelichting nalv vragen: (MON Trainingspas en of KNMV Basis sport licentie zijn al voldoende).

Alle rijders die in het bezit zijn van een KNMV-licentie kunnen deelnemen en de KNMV komt rijders die alleen een MON-licentie hebben tegemoet door hen een gratis dagpas aan te bieden.

Er zijn vijf kwalificatiewedstrijden en één halve finale. Rijders die tijdens de kwalificatie in de top-15 eindigen gaan door naar de halve finale. Deelnemers mogen aan meerdere kwalificatiewedstrijden deelnemen om te proberen de halve finales te bereiken. De wedstrijden zijn dus niet ingericht als kampioenschap.

Vanuit de halve finale gaan er maximaal 40 rijders door naar dé Zwarte Cross. De rijders die zich kwalificeren moeten deelnemen aan de halvefinalewedstrijd om de laatste stap te zetten richting de Zwarte Cross.

Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van de Zwarte Cross, geeft bij monde van Rinaldo Klein Bleumink aan blij te zijn met deze nieuwe opzet. “Motorcrossers in alle delen van het land kunnen zo hun kans pakken om zich te plaatsen voor de Zwarte Cross. We hopen hiermee een beter deelnemersveld en gelijkere kansen in de kwalificatie te bewerkstelligen. Wij danken de clubs die meewerken aan deze nieuwe opzet. Alle zeven wedstrijden zullen worden georganiseerd onder de vlag van de KNMV, waarbij MON licentiehouders gratis een dag-licentie krijgen vanuit de KNMV. Zo is er dus gelijkheid voor alle motorsporters en dat stellen we zeer op prijs. We gaan ervoor om de sport én de deelnemers niet alleen op de Zwarte Cross maar ook in deze aanloopperiode een mooi platform te bieden en kijken erg uit naar 2024!”

Deelnemende klassen:
Het evenement wordt ingedeeld in dezelfde klassen als voorgaande jaren op de Zwarte Cross, namelijk 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Dames. Voor de 85cc zijn zowel kleine als grote wielen toegelaten.

Ook de dagindeling op de Zwarte Cross blijft gelijk. Vrijdag 19 juli: 50cc en 125cc, zaterdag 20 juli: 250cc en 500cc, en zondag 21 juli: 85cc en de Dames.

Kalender:

Kwalificatie-Mogelijkheden:
23 maart in Heerde. Circuit Kamperweg, MSV-NOV
14 april in Reusel. MC de Wielewaal
28 april in Delfzijl. MC Delfcross
12 mei op Texel. MAB Club Texel
8 juni in Varsseveld. VAMAC Varsseveld
 
Halve Finale:
23 juni in Halle. Halmac Halle
 
Finales tijdens Zwarte Cross:

19, 20 & 21 juli in Lichtenvoorde

De vooraanmelding en de inschrijvingen lopen via Moto Inside en zullen binnenkort worden geopend.