16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Kay de Wolf doet mee met trainingsstage TeamNL op Tenerife

Kay de Wolf doet mee met trainingsstage TeamNL op Tenerife

Het TeamNL-opleidingsprogramma heeft de afgelopen twee maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen voor seizoen 2024. Als afsluiting van dit trainingsschema werd er tien dagen getraind op Tenerife. Bondscoach Barry Forschelen biedt ons een kijkje achter de schermen.

De afgelopen twee maanden heeft het TeamNL-opleidingsprogramma zich hoofdzakelijk gericht op het creëren van een gedegen basis op fysiek vlak voor het seizoen 2024. Kracht en cardiotrainingen werden dagelijks afgewisseld met als afsluiting een trainingsstage op Tenerife, waarbij onze TeamNL-sporters tien dagen lang gemiddeld drie tot vier uur per dag op de fiets hebben gezeten. Dagelijks werden er vele hoogtemeters gemaakt, gevolgd door spectaculair lange afdalingen. Bondscoach Barry Forschelen blikt terug: “Het letterlijke hoogtepunt was op dag negen toen we de grootste berg van Spanje beklommen: El Teide. Een tocht van 105km, waarin we vier uur onafgebroken aan het klimmen waren. Dichtbij de top kwamen we terecht in een prachtig vulkanisch landschap en werden we vervolgens getrakteerd op een afdaling van zo’n 25 kilometer. Deze tien dagen werden we begeleid door gidsen van TeideBike, dat ons verblijf perfect verzorgd heeft.”

Foto boven artikel, van links naar rechts: Gids, bondcoach Barry Forschelen, Gyan Doensen, Jayson van Drunen, fysiotherapeut Guus Gilsing, Kay de Wolf, S&C coach Antonio Engelen, gids.

Gezamenlijk

Op uitnodiging van de KNMV heeft Kay de Wolf ook zes dagen een fysiek programma afgelegd op Tenerife. Forschelen: “Voor onze sporters in opleiding, Gyan Doensen en Jayson van Drunen, is het altijd zeer waardevol om een paar dagen mee te maken wat een professioneel topsporter conditioneel doet om op het hoogste niveau te kunnen presteren.”

Cas Valk, die na twee jaar afwezigheid uit het TeamNL-trainingsprogramma van de KNMV nu is teruggekeerd, heeft de laatste vijf dagen ook kunnen trainen op het zonnige Tenerife. Forschelen: “Voor Cas, die in een andere fase van het opleidingsprogramma zit, hebben we onlangs samen met KTM de handen ineengeslagen om hem gezamenlijk te begeleiden in 2024. Dat doen we onder meer door de trainingsprogramma’s op elkaar af te stemmen. De eerste helft van deze stage op Tenerife was hij daarom afwezig vanwege een trainingsstage met Joël Smets op Redsand in Spanje.”

Nu de trainingsstage is afgerond, worden de motortrainingen geïntegreerd in het programma met de fysieke trainingen. De reguliere motortrainingen zullen afgewisseld worden met verschillende buitenlandse trainingsstages en voorjaarswedstrijden.