13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Film: Jett Lawrence en Hampshire eerste leider AMA Supercross Kampioenschap

Film: Jett Lawrence en Hampshire eerste leider AMA Supercross Kampioenschap

De eerste wedstrijd van het AMA Supercross Kampioenschap in Anaheim is gewonnen door Jett Lawrence.

De HRC Honda-rijder controleerde de finale maar kon zich geen foutje veroorloven omdat Cooper Webb en Jason Anderson niet ver achter hem aan het strijden waren om de tweede plaats. Anderson wist tweede te worden en door een pittige crash van Webb, kon Chase Sexton derde worden voor Aaron Plessinger en Dylan Ferrandis. Na zijn valpartij finishte Webb nog als zesde.

Wereldkampioen MXGP, Jorge Prado, finishte als dertiende in zijn allereerste AMA Supercross.

Hunter Lawrence kende een moeilijk debuut in de 450 klasse. In de heat race kwam hij bij de start ten val waardoor hij zich niet rechtstreeks kwalificeerde. Later in de laatste kans kwam hij slecht uit de start waardoor hij uiteindelijk derde werd en niet een positie tekort kwam voor kwalificatie voor de finale.

In de lites klasse pakte RJ Hampshire de overwinning voor Jordon Smith en Levi Kitchen.

Honda motoren koop je bij:

Video hoogtepunten

450:

250:

Finale 450:

Finale 250: