18.6 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Motorcrossclub MC Lille verliest omgevingsvergunning en moet onmiddellijk stoppen

Motorcrossclub MC Lille verliest omgevingsvergunning en moet onmiddellijk stoppen

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor het motorcrossterrein Breugelheide van Moto-Club Lille (MC Lille) vernietigd.

“We zitten in zak en as. We moeten de activiteiten onmiddellijk stilleggen”, zegt Jef Leysen, voorzitter van MC Lille.

De vernietiging van de omgevingsvergunning door de Raad voor Vergunningsbetwistingen is een zware tegenslag voor MC Lille. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) leverde eind 2022 nog wel een omgevingsvergunning af voor de uitbating van het motorcrossterrein van MC Lille in de Rooverstraat, een van de weinig overgebleven crossterreinen in Vlaanderen. Het terrein is al sinds 1974 vlak naast de E34, maar ook vlak bij het natuurgebied Kindernouw gelegen.

Net voor de vergunning half 2022 zou verlopen, leverde de deputatie van de provincie Antwerpen in februari 2022 in eerste aanleg een omgevingsvergunning af voor het motorcrossterrein. Maar omdat Natuurpunt en vier buurtbewoners beroep aantekenden tegen de vergunning moest de minister zich buigen over het dossier. De klagers kregen ongelijk, want de minister besliste uiteindelijk om de club voor zeven bijkomende jaren te vergunnen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: Nieuws