13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Coldenhoff en van de Moosdijk kiezen voor Shot Race Gear

Coldenhoff en van de Moosdijk kiezen voor Shot Race Gear

Glenn Coldenhoff en Roan van de Moosdijk komen in 2024 uit voor het Fantic Factory MXGP team. Beide rijders zullen aan de start komen in de MXGP klasse.

Shot Race Gear is verheugd om een langdurige samenwerking aan te kondigen met het pas gevormde Fantic Factory Racing MXGP team. Het Nederlandse topteam zal deelnemen aan het 2024 MXGP wereldkampioenschap met meervoudig GP winnaar Glenn Coldenhoff en voormalig EMX250 kampioen Roan van de Moosdijk. Beide zullen hun racedebuut maken in Shot tijdens de Internazionali d’Italia openingsrace begin februari in Riola Sardo.

Na een succesvol eerste seizoen schakelt de samenwerking tussen Shot en Fantic Motorcycles naar een hogere versnelling met een entree in de MXGP.  Met 37 podiumplaatsen uit 27 GP’s in de afgelopen twee seizoenen is ook het team van teameigenaar Louis Vosters klaar voor een nieuwe uitdaging. Shot zal de rijders voorzien van de veelgeprezen Aerolite racekleding en kwalitatieve raceprotectie.

Fanfavoriet Glenn Coldenhoff, 32, behaalde vijf podiumplaatsen op weg naar de vierde plaats in zijn 2023 MXGP-campagne. Hoewel ‘The Hoff’ bekend staat als één van de snelste zandrijders ter wereld, maakte hij naam door in 2018 en 2019 telkens de MX of Nations individueel te domineren.

Ondanks een blessure sloot Roan Van De Moosdijk zijn MX2-carrière positief af met twee podiumplaatsen en een manchezege. De sterke Nederlander heeft in de Fantic XXF 450 het perfecte platform gevonden om zijn MXGP-potentieel te benutten. Op z’n 23ste is Roan klaar om aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière te beginnen.

Voormalig vice-wereldkampioen Kevin Strijbos, de afgelopen twee seizoenen coach van Romain Febvre is aangetrokken om Coldenhoff en Van De Moosdijk te begeleiden op en naast de motor. 

Hoewel de crew van Louis Vosters en teammanager Vitaliy Tonkov in het tussenseizoen van fabrikant is veranderd, blijven de ambities hetzelfde. Voortbordurend op hun toch al indrukwekkende palmares is elk teamlid erop gebrand om hun plaats aan de top te bestendigen.

Glenn Coldenhoff: “In het begin van mijn GP-carrière was ik al Shot-atleet, het is dan ook leuk om weer deel uit te maken van de Shot Race Gear familie. Het is vet om te zien hoe Shot er op vooruit is gegaan sinds die begindagen! Toen ik de nieuwe uitrusting voor het eerst uitprobeerde, was dat dan ook een leuke verrassing. De pasvorm, uitstraling en look zijn echt top. Ik kan niet wachten om alle coole kleuren te laten zien die we dit seizoen in petto hebben.”

Roan Van De Moosdijk: “Ik heb het gevoel dat de 450-motor echt bij me past en dat is een verademing vergeleken met MX2, waar mijn lengte toch een nadeel was. Het is een eer om samen met Shot mijn nieuwe uitdaging in de zwaarste MX competitie ter wereld aan te gaan. De gear sets ziet er geweldig uit en voelen erg comfortabel aan!”

Louis Vosters, teameigenaar: “Na Shot zo lang in GP’s te hebben gezien, voelt deze nieuwe samenwerking nu al vertrouwd aan. Onze rijders zien er geweldig uit in hun nieuwe kleding en aan alle technische kenmerken merk je gewoon de aandacht voor detail! Alles is klaar voor een sterk 2024 seizoen. We kijken ernaar uit om samen met al onze partners en fans aan dit nieuwe avontuur te beginnen.”

Mariano Roman, CEO van Fantic Motor: “Het bouwen van een elite race programma is synoniem met het samenbrengen van wereldklasse partners. We zijn er trots op dat we onze succesvolle reis kunnen voortzetten met Shot Race gear in de MXGP. Bij Fantic zijn we geïnspireerd om rijders ultieme prestaties en plezier op de motor te bieden. We kunnen niet wachten om nieuwe manieren te ontdekken om dat samen met Shot te doen.”

Ghislain Huot, CEO Shot Race Gear: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Fantic Motorcycles uit te breiden en onze krachten te bundelen met het Fantic Factory Racing MXGP-team. De gemeenschappelijke fit kan niet beter zijn! Louis Vosters heeft een groep zeer gedreven mensen samengesteld die allemaal onze passie voor topprestaties delen. We hebben een aantal spannende projecten in de steigers met Fantic, Glenn en Roan in 2024!”

Het 2024 FIM wereldkampioenschap motorcross  begint op 10 maart 2024 op de prachtige omloop van Villa La Angostura in Patagonië, Argentinië.

Photos: “shotbybavo”