16 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Dakarteam Spierings bereiken de rustdag

Dakarteam Spierings bereiken de rustdag

Paul en Jan Pieter, de buggy en het team hebben de rustdag in Riyadh bereikt en langzaam komt de berichtgeving weer op gang.

Waarom was het zo stil ?

De organisatie van de Dakar rally had 2 dagen van rally aan elkaar geknoopt, de zogenaamde “48 chrono stage”. Op donderdag 11 januari gingen de deelnemers van start en mochten tot 16.00 uur rijden. Zij moesten dan het dichtstbijzijnde “tenten kamp” opzoeken en mochten pas vanmorgen weer verder. Geen service, geen lekker bed, noodvoorzieningen en min of meer onder de sterrenhemel.

Het was een loodzware etappe verdeeld over 2 dagen, veel deelnemers met problemen, gekantelde vrachtwagens, het was een waar slagveld.

Paul en Jan Pieter konden zich goed hervinden na de grote problemen in etappe 4. Zij stuurden de 336 buggy naar een hele knappe 8e tussentijd.

Jan Pieter: het was heftig, heel zacht zand en giga duinen. Zo groot hebben wij ze nog nooit gezien. Prachtig om te doen, echt een Dakar gebied”.

Het “empty quarter” in Saudi Arabië is 15x groter dan Nederland en de naam zegt het al, er is hele maal niks!

Vanmorgen ging het verder enhadden de mannen nog ruim 200 Km te gaan.

Paul: “het ging weer super goed tot we een aandrijfas moesten wisselen. Het is helaas iedere keer als het top gaat, dat we voorin mee doen, dat er wel iets stuk gaat. De snelheid hebben wij gewoon”.

Dat bleek ook wel uit de uitslag van de 48 chrono stage want Team Spierings wist ondanks de kapotte aandrijfas een fantastische 10e tijd !! te rijden.

Aansluitend op de stage moet het hele team nog 850 Km overbruggen naar Riyahd. Daar kan men een beetje op adem komen want morgen is de “rustdag”.