16 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Dakarteam Sperlings kan achtste etappe afvinken

Dakarteam Sperlings kan achtste etappe afvinken

Ook deze etappe kunnen Paul en Jan Pieter afvinken als volbracht. Precies 2/3 van de rally is verreden en Dakarteam Spierings staat 10e !

Het was een moeilijke dag voor de mannen, niet zo zeer vanwege de route en de omstandigheden maar door toch wel de nodige materiaal pech.

Jan Pieter: “wij begonnen goed, konden lekker tempo rijden tot de eerste lekke band. Dan zit alles wat je hebt ingehaald weer voor je. Toen we eindelijk weer een beetje ritme hadden en we vlotjes door de duinen kwamen hadden we ineens een kromme spoorstang links achter. We hebben geprobeerd om er mee door te rijden maar het wiel stond er te scheef onder“.

Paul: “het heeft 20 minuten geduurd om de spoorstang te wisselen, dat gat rij je niet meer dicht. Daarna ging het gewoon goed tot we in de laatste 100 km een tweede lekke band hadden. Die gewisseld en dan heb je geen reserve meer. Omdat we nog 100 km stenen hadden tot aan de finish, moet je het heel rustig aan doen. Een derde lekke band en je staat definitief stil !”.

Ondanks de problemen kwam de buggy als 19e aan de finish op 45 minuten van de nummer 1. Wederom een knappe prestatie ondanks de pech. Door de 30+ minuten verloren tijd zakt Dakarteam Spierings 1 plaatsje in het klassement naar positie nummer 10 op slechts 2,5 minuut van de nummer 9. Met nog 4 dagen te gaan is er dus nog van alles mogelijk.

Morgen de 9e etappe van Hail naar Al Lula via 417 Km special en 222 Km verbinding