19.4 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Ook de zevende etappe zit er op voor Dakarteam Spierings

Ook de zevende etappe zit er op voor Dakarteam Spierings

Na een dag volle bak sleutelen, schoonmaken, vervangen, repareren en controleren was het vandaag gelijk een heftige etappe.

Totaal moesten de deelnemers 873 Km overwinnen waarvan 483 Km special. Paul en Jan Pieter leken wat twijfelachtig aan de etappe te zijn begonnen….

Paul: “alles is uit elkaar geweest. Nu hebben we gisteren wel wat getest maar in een echte etappe komt pas alles naar boven wat eventueel niet goed zit. Maar de mannen hebben fantastisch werk geleverd, eigenlijk gewoon weer een nieuwe buggy om mee te starten, Top !”.

Kort in het begin hadden de mannen al een lekke band, dat duurt even en omdat het hele deelnemersveld dan nog dicht bij elkaar zit, komen er een hoop voorbij terwijl je aan het wisselen bent.

Jan Pieter: “na de lekke band heel wat deelnemers voor ons en dan ook alleen maar stof, stof en stof. Lastig navigeren en eigenlijk levensgevaarlijk. Vergelijk het met dichte mist met een zicht van 5 meter. Door het slechte  zicht zaten we even fout en “Ping” waypoint gemist ! Normaal rij je dan terug en haal je deze maar dat was nu veel te gevaarlijk. Spookrijden in de stof… nee, beter niet”.

Het missen van een waypoint kostte de mannen wel 15 minuten straftijd.

Toen er eenmaal duinen kwamen kon de opmars naar voren beginnen. Al snel werd de top tien aangetikt en liepen de tijden mooi constant. Voor het een na laatste waypoint werd een 8e tijd geklokt echter gooide een 2e lekke band de 336 terug naar een 11e dagtijd.

Dat het wel een heavy dag was en er een top prestatie is geleverd blijkt wel uit het algemeen klassement: 336 Spierings/vanderStelt 9e algemeen !

Morgen gaat de rally naar Hail via 458 Km special en 220 Km verbinding.