26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Dakarteam Spierings brengt elfde etappe Dakar Rally tot goed einde

Dakarteam Spierings brengt elfde etappe Dakar Rally tot goed einde

De etappe was er een met stenen en snelle paden met stenen. Een echte banden vreter waarbij je meer kunt verliezen dan winnen.

Paul en Jan Pieter hebben vandaag “rustig aan gedaan”.
Paul: “we hebben gisteren avond het klassement goed bekeken en de conclusie voor ons zelf getrokken dat er niks te winnen viel maar wel alles te verliezen. We staan op een comfortabele 10 plaats in het algemeen klassement en dat wilden we niet weggooien door op of over de limiet te gaan”.

De nummer 9 in het klassement stond 23 minuten voor op de 336 en dat rij je op een stenen ondergrond niet dicht.
De nummer 11 in het klassement stond op 2 uur achter Paul en Jan Pieter.
Jan Pieter:”2 uur voorsprong lijkt heel veel maar als je gaat “jagen” op nummer 9 en je rijdt de ophanging er onder vandaan, 3 banden lek of nog erger, je crasht, dan gooi je heel je Dakar weg”.

Toch ging het vandaag niet echt rustig. In de beginfase nog wel maar gaande de etappe komen toch weer de pure racers in Paul en Jan Pieter naar boven.
Van een eerste doorkomst met een 26e tijd werd het al snel een 24e, een 21e, een 14e, een 12e en aan de finish na 420 km een 11e tijd. In het algemeen klassement nu een rotsvaste 10e plaats algemeen!

Na vandaag rest Dakarteam Spierings nog 1 etappe. De slot etappe betreft een “rondje” Yanbu-Yanbu van totaal 328 km waarvan 175 km special.
Ook de laatste dag in een Dakar rally kent normaal gesproken uitvallers. Het blijft dus spannend tot de laatste meters.