20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Dakar team Spierings brengt Dakar 2024 tot een goed einde

Dakar team Spierings brengt Dakar 2024 tot een goed einde

Paul en Jan Pieter hebben in de laatste “show” etappe nog een 12e tijd neergezet door 0 risico te nemen. Een fantastische 10 plaats algemeen in de Challenger T3 klasse.

Dat het een topprestatie is blijkt wel uit de cijfers. Van de ruim 40 gestarte buggy’s hebben er 28 de finish gehaald en slechts 20 daarvan hebben de volledige rally uitgereden. Dat de Top 10 hard gaat blijkt wel uit het gat tussen de 10e plaats van Paul en Jan Pieter en de nummer 11, een gat van 3 uur!

Paul:”het was een zware, hele zware rally en wij zijn super trots om hier te staan. We wilden bij de eerste 10 eindigen en dat is gelukt.
Jan Pieter heeft top genavigeerd, het Serviceteam heeft een geweldige job gedaan, alles mogelijk door een geweldige groep van partners die het vertrouwen in ons hebben gegeven en met ons een jaar lang hebben geknokt en nu staan we hier. Ik ben heel dankbaar naar het thuisfront, de kids, familie, team, vrienden, partners… zo geweldig dit”.

Voor Paul is dit 6 uit 6 Dakar rally’s en voor Jan Pieter is dit 3 uit 3.
Opgeven is geen optie voor Team Spierings en de eerste plannen voor de Dakar van 2025 zijn al weer in de maak.
Voor nu een klein feestje in Yanbu, morgen al het materiaal, Truck, Hilux en Buggy inleveren voor de verscheping naar Europa en aansluitend vliegt het team terug naar Amsterdam.
Zondag middag om 13.32 zijn de trotse mannen en dame weer op Nederlandse bodem.