26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Van Sikkelerus in 2024 met TAG Racing Honda in British Superbikes

Van Sikkelerus in 2024 met TAG Racing Honda in British Superbikes

Na een aantal onzekere weken kan Jaimie van Sikkelerus weer opgelucht ademhalen.

De Nederlander zag een aantal weken terug zijn British Superbike droom in duigen vallen, maar na hard werken en de hulp van velen is er een oplossing: Van Sikkelerus gaat in 2024 met TAG Racing Honda in British Superbikes.

Jaimie van Sikkelerus maakte enkele maanden geleden bekend dat hij in 2024 de overstap ging maken naar het British Superbike Championship. De coureur uit het Noord-Hollandse Akersloot tekende hiervoor een contract bij het C&L Fairburn Properties/Jackson Racing-team om komend seizoen op een Honda van het team deel te gaan nemen in de nieuwe ‘Pathway’ categorie.

Het pakte helaas iets anders uit, en dit ondanks dat alles in kruiken was. Vlak voor de kerstdagen kwam er namelijk een verontrustend telefoontje uit Engeland, een telefoontje waarin Van Sikkelerus te horen ging dat het feestje niet meer doorging aangezien het team had besloten de stekker uit het project te trekken.

Wat volgde waren een aantal onzekere weken waarin een aantal bezoeken werden gebracht aan Engeland om te kijken of er andere mogelijkheden waren. Met hulp van de British Superbike organisatie onder leiding van Stuart Higgs werden er diverse opties besproken waarbij het ook nog eens belangrijk was dat er gebruik kon blijven worden gemaakt van Honda-materiaal aangezien hier al flink in was geïnvesteerd.

De zoektocht is inmiddels afgerond en Van Sikkelerus heeft onderdak gevonden bij TAG Racing Honda. Van Sikkelerus krijgt binnen het team een Honda CBR1000RR-R SP Fireblade met BSB Pathway specificaties tot zijn beschikking. Hiermee gaat er na een aantal onzekere weken en na drie succesvolle seizoenen actief te zijn geweest in het British Supersport Championship – waarin de Nederlander diverse top vijf-klasseringen wist te scoren waaronder een overwinning op Donington Park – alsnog een droom in vervulling voor Van Sikkelerus.

Jaimie van Sikkelerus: “Misschien is dit bericht een verrassing voor sommigen, maar ik kijk er echt naar uit om dit jaar samen te werken met TAG Honda in de nieuwe Pathway klasse! Na een stressvolle tijd – een tijd waarin Fairburn me echt in de steek liet – ben ik het TAG team ontzettend dankbaar dat ze me hebben geholpen en me in het kampioenschap hebben gehouden, hetgeen waar ik zo naar uitkeek! Ik kan niet wachten om op de motor te springen en samen met het team aan de eerste test te beginnen. Bedankt aan iedereen die hierbij betrokken is geweest en dit voor elkaar hebben gekregen, en aan mijn sponsors die dit allemaal mede mogelijk te maken.”

TAG Racing Honda heeft een line-up van vier rijders voor het seizoen 2024. Naast Van Sikklerus komen Fraser Rogers (Superbikes), Matt Truelove (Superstock) en Shaun Winfield (Superstock) uit voor het team.

Nederlands Kampioenschap

Ook zal Jaimie dit jaar meerdere Nederlands Kampioenschap wedstrijden deelnemen onder hun eigen MPM Routz racing team.

De voornaamste reden hiervan is om Jaimie zo snel mogelijk te laten ontwikkelen met de nieuwe motor waardoor iedere extra training of wedstrijd van waarde is.

Wedstrijd datums:

Races British Superbike:

Round 1​​       Circuito de Navarra ( Spanje ) 20/21 April
Round 2​​       Oulton Park 4-6 Mei
Round 3​​       Donington Park GP 17-19 Mei
Round 4​​       Knockhill 14-16 Juni
Round 5​​       Snetterton 5-7 Juli
Round 6​​       Brands Hatch GP 19-21 Juli
Round 7​​       Thruxton 9-11 Augustus  ​​​
Round 8​​       Cadwell Park 24-26 Augustus
Round 9​​       Oulton Park 13-15 September
Round 10​     Donington Park 27-29 September
Round 11​     Brands Hatch GP 11-13 Oktober

Deelnemende Races Nederlands kampioenschap:

Assen​​ Dutch Superbike klasse 27 April​​
Assen​​ Dutch Superbike klasse 12-13 Juli​​
Assen​​ Dutch Superbike klasse 7 September​
Assen​​ Dutch Superbike klasse 5 Augustus​​

(alle NK datums blijven onder voorbehoud, dit omdat als er een extra test gepland word voor Engeland of andere situaties die een hogere noodzaak heeft, zullen we er voor kiezen om de NK wedstrijd te laten vervallen daarvoor).