15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Kooiker en Paturel maken line up De Baets MX team compleet

Kooiker en Paturel maken line up De Baets MX team compleet

Het De Baets MX team presenteert met trots haar volledige line up voor seizoen 2024. Al eerder was bekend dat Lotte van Drunen, Tyla van de Poel en Brent van de Walle uit zouden komen voor het team maar onlangs hebben ook Dex Kooiker en Benoit Paturel hun handtekeningen onder het contract gezet.

Kooiker wist vorig jaar derde te worden in de EMX85 finale in Loket en mag gezien worden als een groot talent. De Nederlander maakt dit jaar de overstap naar de 125cc klasse en is goed hersteld van een schouderblessure, die hem vorig jaar regelmatig parten speelde. Hij zal naast Tyla van de Poel en Brent van de Walle uit komen in het EMX125 Kampioenschap en daarnaast de ADAC 125 Cup en Dutch Masters of Motocross rijden.

Benoit Paturel komt terug naar het team. Samen hebben ze vorig jaar een heel sterk seizoen gedraaid en verschillende top tien resultaten in het wereldkampioenschap MXGP binnen weten te halen. Na een goed gesprek hebben beide partijen de handen ineen geslagen en gaan ervoor om er opnieuw een succesvol seizoen van te maken. Paturel zal zich hoofdzakelijk concentreren op het rijden van het wereldkampioenschap MXGP en kan tijdens deze wedstrijden zijn ervaring overbrengen aan zijn jongere teammaten.

Het De Baets MX team zal aankomend weekend aan het seizoen beginnen tijdens de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo, een week later zal men ook deelnemen aan de tweede wedstrijd van dit kampioenschap in Mantova.