18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Start Cross Country Jeugdcompetitie DXCS 2024

Start Cross Country Jeugdcompetitie DXCS 2024

Op zaterdagmorgen 17 februari 2024 start de DXCS competitie voor de jeugd met de eerste jeugdwedstrijd op het Cross Country parcours in Overloon.Insteek is het om jonge crossers kennis te laten maken met een ander parcours dan alleen maar een crosscircuit.De DXCS heeft dit jaar 4 XC wedstrijden waar de Jeugdklasse is toegevoegd aan het al bestaande Cross Country programma.In Overloon zullen een aantal ervaren XC/Enduro rijders als trainer aanwezig zijn om de jeugd te begeleiden en zo hun kennis en ervaring overbrengen aan de jeugd.

De doelgroep bestaat uit voornamelijk jonge crossers in de leeftijd van 11 tot en met 20 jaar oud. Het streven is om jonge crossers  de mogelijkheid te geven hun al opgedane MotoCross ervaring uit te breiden met nieuwe uitdagingen op een Cross Country parcours.

Deelname is laagdrempelig en mogelijk voor rijders die in het bezit zijn van een motorcrosslicentie cq dagpas van de MON en/of KNMV.

Zaterdagmorgen 17 februari zal de XC dag vanaf 09.00 uur beginnen met o.a.: uitleg regels, XC instructie en onder begeleiding een eerste kennismaking met een XC parcours. Vervolgens zal een XC wedstrijd gereden worden voor een duur van 1 uur.

Geïnteresseerde deelnemers die een keer willen proeven aan een Cross Country, zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden voor deelname op mailadres: twan.holtmeulen@gmail.com

Voor meer informatie kijk op de DXCS site: XCcompetition.com en FB van de DXCS

Zaterdagmorgen 17 februari graag melden in het clubhuis van MSV Overloon, Oploseweg 34, 5825 HN Overloon.