14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Haarup en Guadagnini pakken pole in Spanje

Haarup en Guadagnini pakken pole in Spanje

Mikkel Haarup en Mattia Guadagnini hebben bij de eerste wedstrijd van het Spaans Kampioenschap in Talavera de la Reina de pole positions weten te pakken. Haarup wist op zijn Triumph al snel de leiding in de kwalificatieheat in handen te nemen en domineerde de wedstrijd. Lucas Coenen kwam slecht uit de start maar knokte zich gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist tweede te worden voor Samuel Nilsson. Elías Escandell en Camden McLellan maakten de top vijf compleet.

De Nederlander Cas Valk finishte als zevende in de kwalificatieheat.

In de kwalificatieheat van de MX1 klasse zagen we een dominant optreden van Mattia Guadagnini van het Nestaan Husqvarna Factory Team. De Italiaan won de heat met een voorsprong van negen seconden op Jose Butron en Josh Gilbert werd derde. Ander Valentín en Bryce Maylin kwamen als vierde en vijfde binnen!

Uitslag kwalificatieheat MX2:

Uitslag kwalificatieheat MX1:

Fotocredits – Bavo Swijgers