18.2 C
Amsterdam
19 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Dani Heitink in de top tien in 125 debuut in Riola Sardo

Dani Heitink in de top tien in 125 debuut in Riola Sardo

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is positief aan seizoen 2024 begonnen. Heitink reed zijn eerste wedstrijd in de 125cc klasse tijdens het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo en wist hier in de top tien te finishen.

Na een goede voorbereiding begon Heitink met vertrouwen aan de dag. Wel was hij wat zenuwachtig omdat hij niet wist waar hij zou staan. Heitink ging in de tijdtraining verschillende keren op pad om een goede tijd neer te zetten en kwam uit op een twaalfde positie. Hier was hij redelijk tevreden mee omdat hij wist dat er nog ruimte was voor verbetering.

In de manches kwam Heitink niet goed weg bij de start en dit zorgde ervoor dat hij inhaalraces moest rijden. Alles gevend kwam hij in de eerste manche terug naar een tiende plaats en in de tweede manche legde hij beslag op een elfde plaats.

Met een 10-11 in de manches werd Heitink negende in het dagklassement en heeft hiermee een positief debuut gemaakt in de 125 klasse. De komende week zal hij zijn voorbereiding op het seizoen verder zetten in Italie en volgend weekend deelnemen aan de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Mantova.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap 125 Riola Sardo:
1 Noel Zanocz 45 Pnt
2 Gyan Doensen 45 Pnt
3 Cole McCullough 40 Pnt
4 Simone Mancini 33 Pnt
5 Giogio Orlando 25 Pnt
9 Dani Heitink 21 Pnt