16.3 C
Amsterdam
16 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen op het podium in Riola Sardo

Gyan Doensen op het podium in Riola Sardo

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap 125cc in Riola Sardo op het podium geëindigd. Doensen wist de eerste manche te winnen en werd met een derde plaats in de tweede manche tweede in het dagklassement.

Op het zware zandcircuit van Riola Sardo begon Doensen sterk aan de dag. Hij had een goede voorbereiding genoten en had gelijk in de training een goed ritme in handen. Doensen zette een scherpe tijd op de klok en veroverde de pole position. 

In de eerste manche kwam Doensen goed weg bij de start en draaide zijn KTM machine als leider de eerste bocht in. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist een gat te slaan. Na een aantal ronden nam hij iets gas terug en reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit. Dit was voldoende om de manche winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche wist Doensen een goede start te pakken en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ditmaal kwam hij minder goed in zijn ritme en reed de verkeerde lijnen. Dit had tot gevolg dat hij de leider niet kon passeren en terug viel naar een derde plaats. Doensen bleef knokken en wist zich terug op te werken naar een tweede plaats totdat hij ongelukkig ten val kwam. Na de valpartij was hij even zijn lucht kwijt waardoor het lang duurde voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. Vanaf een zesde plaats begon hij aan een opmars en wist nog tot aan het achterwiel van de tweede man te komen. Helaas was de tijd tekort om ook die nog te passeren waardoor hij als derde afgevlagd werd.

Commentaar Gyan Doensen: ‘’Ik heb vandaag laten zien dat ik snel ben maar ik moet het alleen nog afmaken en beter inhalen. Ik ben er 110% klaar voor om het volgende week in Mantova af te maken.’’

Volgend weekend staat voor Gyan de tweede en tevens beslissende wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap op het programma in Mantova.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap 125 Riola Sardo:

1 Noel Zanocz 45 Pnt

2 Gyan Doensen 45 Pnt

3 Cole McCullough 40 Pnt

4 Simone Mancini 33 Pnt

5 Giogio Orlando 25 Pnt