19.3 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Zanocz, Zanchi en Gajser winnen tweede manche Riola

Zanocz, Zanchi en Gajser winnen tweede manche Riola

De tweede manches van het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo zijn gewonnen door Noel Zanocz, Ferruccio Zanchi en Tim Gajser.

Gajser wist de tweede manche van de MX1 klasse te winnen voor Maxime Renaux en Glenn Coldenhoff. Met een dubbele manchezege won Gajser tevens het dagklassement voor Renaux en Romain Febvre. Glenn Coldenhoff en Jago Geerts maakten de top vijf compleet.

In de MX2 klasse ging de winst in de tweede manche naar Ferruccio Zanchi voor Oriol Oliver en Quentin Prugnieres. Simon Laengenfelder, die de eerste manche had gewonnen, kwam op een vierde plaats over de finish voor Hakon Fredriksen. Bradley Mesters kwam als dertiende over de finish en Lotte van Drunen sloot de dag af als vierentwintigste. 

Andrea Adamo en Jens Walvoort haalden in de tweede manche de finish niet.

Na twee manches is Zanchi de leider in het kampioenschap en heeft een gelijk aantal punten met Laengenfelder. Oliver bezet de derde plaats. Ook Mesters staat met een tiende plaats in de top tien.

Noel Zanocz won de tweede manche van de 125 klasse voor Cole McCullough en Gyan Doensen. Dani Heitink kwam na een slechte start terug naar een elfde plaats, net een plaats voor Brent van de Walle. Douwe van Mechgelen werd zeventiende, Jayson van Drunen 22ste, Dean Gregoire 33ste en Tyla van de Poel haalde de finish helaas niet.

In het kampioenschap staat Zanocz aan de leiding met hetzelfde aantal punten als Doensen!

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: http://www.mgmtiming.it/default.aspx?pagina=/2024/_C._Internazionali%20d%20Italia_Motocross_Pro/2024-02-04%20Riola%20Sardo