15.2 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Positieve punten voor het De Baets MX team in Riola Sardo

Positieve punten voor het De Baets MX team in Riola Sardo

Het De Baets MX team kwam zondag aan de start bij de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo. De rijders hebben positieve dingen laten zien waarmee verder gewerkt kan worden richting het seizoen.

Voor Brent van de Walle, Tyla van de Poel en Lotte van Drunen was dit de eerste wedstrijd van het seizoen waardoor het afwachten was waar ze zouden staan. Wel loopt de voorbereiding voorspoedig zodat ze met vertrouwen aan de dag begonnen.

Tyla en Brent kwamen uit in de 125cc klasse en wisten in de tijdtraining een zeventiende en negentiende tijd neer te zetten. Het was weer even wennen maar gedurende de dag zou het beter en beter worden. Beide rijders lieten in de manches een goede snelheid zien maar kenden ook wat pech. Tyla kwam in de eerste manche na een slechte start en een valpartij goed terug naar een veertiende plaats. Brent kwam in beide manches sterk voor de dag en liet een snelheid zien voor in de top tien. In de tweede manche kwam hij helemaal vanuit de achterhoede terug naar een twaalfde plaats en liet hiermee zijn potentieel zien voor de rest van het seizoen.

Lotte van Drunen ging van start in de sterke MX2 klasse. Lotte weerde zich kranig tussen de mannen en reed twee goede manches. Voor Lotte was het vooral belangrijk om wedstrijdritme op te doen en haar ritme te vinden. Met een 23-24 in de manches kan ze tevreden terug blikken op deze wedstrijd en verder bouwen richting het seizoen.

Het De Baets MX team zal nu richting Italie afreizen om daar deze week te trainen. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap op het programma in Mantova.