26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Febvre wint tweede manche 500 Mantova, Gajser pakt titel

Febvre wint tweede manche 500 Mantova, Gajser pakt titel

Romain Febvre heeft de tweede manche van het Italiaans Kampioenschap 500 in Mantova weten te winnen. Febvre nam kopstart en domineerde vanaf dat moment de wedstrijd.

Tim Gajser en Ruben Fernandez raakten elkaar bij de start en dit had een valpartij voor Gajser tot gevolg. Vanaf een laatste plaats baande hij zich een weg terug naar voren en wist nog tweede te worden. In de voorlaatste ronde passeerde hij Jeremy Seewer, die op een tweede plaats reed. Echter bij deze inhaalmanoeuvre raakten beide rijders elkaar en kwam Seewer ten val. Ondanks dit wist Seewer alsnog derde te worden voor Ruben Fernandez en Alvin Ostlund.

Jago Geerts kwam bij het uitkomen van de eerste bocht ten val en is naar de pits gegaan om een nieuwe bril op te zetten. Vervolgens is hij aan een inhaalrace begonnen en wist nog terug te komen naar een dertiende plaats.

Freek van der Vlist sloot de tweede manche af als zeventiende.

Met een 1-2 in de manches won Tim Gajser het dagklassement voor Romain Febvre (3-1) en Ruben Fernandez (2-4). Gajser verzekerde zich tevens van de Italiaanse titel. Febvre eindigde op een tweede plaats in dit kampioenschap voor Fernandez!

Tweede manche MX1:

Totaaluitslag MX1:

Totaal Italiaans kampioenschap MX1: