26.7 C
Amsterdam
25 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen pakt de Italiaanse 125cc titel

Gyan Doensen pakt de Italiaanse 125cc titel

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team is in Mantova Italiaans Kampioen 125cc geworden. Doensen wist beide manches te winnen en verzekerde zich hiermee van zijn eerste titel in 2024.

Het had veel geregend in Mantova en hierdoor was het circuit nat en modderig. In de training was al duidelijk dat het circuit zeer verraderlijk zou worden. Gyan kwam niet lekker in zijn ritme en slaagde er daardoor niet in om een perfecte ronde neer te zetten. Ondanks dit wist hij zich toch als tweede in zijn groep te kwalificeren voor de wedstrijd en kon hiermee een ideale startplaats achter het starthek uitkiezen in de beide manches.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Gyan op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen moeizaam en hij kwam wederom niet in zijn ritme. De omstandigheden waren moeilijk en zowel Gyan als de concurrentie maakten fouten. Dit zorgde ervoor dat hij toch door wist te stoten naar de koppositie en de manche winnend af wist te sluiten. Omdat zijn grootste concurrent voor de titel vijfde werd, begon Gyan als leider van het kampioenschap aan de tweede manche.

Hij pakte de holeshot en had gelijk een goed ritme in handen. De baan was nu een stuk technischer en dit lag Gyan erg goed. Hij leidde de wedstrijd van start tot finish en wist de manche winnend af te sluiten. Van de vier manches om het Italiaans Kampioenschap wist Gyan er drie te winnen en verzekerde zich met zijn goede resultaten van de titel.

In de komende weken zal Gyan zijn voorbereiding op het naderende seizoen verder zetten. De eerstvolgende wedstrijd van Gyan is de Dutch MX Season Opener in Lierop op 3 maart!

Daguitslag Italiaans Kampioenschap 125 Mantova:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Kasimir Hindersson 40 Pnt

3 Noel Zanocz 38 Pnt

4 Max Ernecker 36 Pnt

5 Mano Faure 30 Pnt

Eindstand Italiaans Kampioenschap 125:

1 Gyan Doensen 95 Pnt

2 Noel Zanocz 83 Pnt

3 Kasimir Hindersson 62 Pnt

4 Cole McCullough 48 Pnt

5 Francesco Bellei 48 Pnt