14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – Een goede start in Hawkstone Park

Jeffrey Herlings – Een goede start in Hawkstone Park

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft een goede start van seizoen 2024 gemaakt. Herlings reed afgelopen zondag zijn eerste wedstrijd in het Britse Hawkstone Park en wist daar tweede te worden in de MX1 klasse en won de superfinale.
Op twee strandraces na had Herlings zo’n zes maanden geen wedstrijden meer gereden en dit was in het begin van de dag merkbaar. In de training had hij nog wat moeite om in het ritme te komen en om een hele scherpe tijd neer te zetten. Herlings strandde op een zesde tijd maar bleef hier rustig onder en ging vol goede moed van start in de eerste manche.
De crosser uit Oploo reed een constante wedstrijd en was de hele wedstrijd op een vierde plaats te vinden. Meer dan dit zat er in deze manche niet in maar wel kwam hij gedurende de manche steeds beter in zijn ritme. Een kopstart in de tweede manche zorgde ervoor dat hij gelijk een hoog tempo in zette. Ondanks verschillende aanvallen van de tweede man hield Herlings het hoofd koel en wist de eerste plaats in handen te houden tot aan de finish.
Aan het einde van de dag stond er nog een superfinale op het programma waarin de beste MX1-rijders het opnamen tegen de beste MX2-rijders. Herlings kwam opnieuw goed uit de start en wist van de MX1 klasse de leiding te nemen. Het was een wedstrijd die bijna hetzelfde was als de tweede manche. Herlings moest het tempo strak houden maar dit lukte goed en hij wist ook de superfinale winnend af te sluiten.
Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’We hebben een goed begin gemaakt van het nieuwe seizoen. Ik heb veel ritme op kunnen doen, op een verraderlijk circuit wat ik de hele winter nog niet heb gezien. We hebben deze winter veel werk verzet en het voelt goed. Ons zwakste punt was altijd de start en vandaag heb ik twee keer kopstart gepakt. Het ziet er allemaal goed uit en vanaf hier bouw ik verder richting de eerste Grand Prix.”
Met een 4-1 in de manches eindigde Herlings in het dagklassement van de MX1 klasse als tweede. Aankomende zondag zal Herlings deelnemen aan de Dutch MX Season Opener in Lierop.
Daguitslag int.wedstrijd Hawkstone Park:
1 Glenn Coldenhoff 44 Pnt
2 Jeffrey Herlings 43 Pnt
3 Pauls Jonass 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 32 Pnt
5 Isak Gifting 32 Pnt