16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Osterhagen en JM Honda Racing pakt podiumplaats in Hawkstone Park

Osterhagen en JM Honda Racing pakt podiumplaats in Hawkstone Park

Hakon Osterhagen van het JM Honda Racing team heeft in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een podiumplaats weten te behalen. Osterhagen liet in de MX2 klasse een hele sterke indruk achter en wist met een 2-3 in de manches derde te worden in het dagklassement.

Osterhagen begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Maximilian Werner had in de training even tijd nodig om aan het circuit te wennen en kwam daardoor niet tot de perfecte ronde en strandde op een negende tijd.

In de eerste manche pakte Osterhagen een hele goede start en reed in het eerste deel van de wedstrijd aan de leiding totdat hij werd gepasseerd door regerend wereldkampioen, Andrea Adamo. Osterhagen volgde hem goed en ging terug in de aanval. Echter door een kleine schuiver verloor hij de aansluiting en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Ook Werner werkte een sterke wedstrijd af. Nadat hij van een vierde plaats terug werd verwezen naar een vijfde positie. Werner hield het tempo hoog en wist deze positie in de slotfase terug te pakken en werd netjes vierde.

In de tweede manche kwamen beide rijders opnieuw goed weg bij de start. Osterhagen kwam van rond de vijfde plaats terug naar een derde plaats maar verloor door een valpartij de aansluiting en finishte als derde. Werner had opnieuw een goed ritme in handen maar omdat hij overkomt uit de 125cc klasse had hij nog wat moeite met de lange manche en moest het tempo laten zakken. Ondanks dit wist hij de manche op een nette zesde plaats af te sluiten. Met deze resultaten werd hij vierde in het dagklassement.

Brent van Doninck kreeg in beide manches van de 450 klasse in de beginfase met een valpartij af te rekenen waardoor hij een inhaalrace moest rijden. In de eerste manche kwam hij niet verder dan een twaalfde plaats maar in de tweede manche wist hij er een zesde plaats uit te halen. Ook in de superfinale kwam hij in de beginfase in de problemen waardoor hij opnieuw op achtervolgen was aangewezen. Van Doninck kwam goed terug naar voren en finishte als negende.

Vanaf hier bouwt JM Racing Honda verder richting het naderende Grand Prix seizoen en zal aankomende zondag aan de start komen bij de Dutch MX Season Opener in Lierop.

Daguitslag int.wedstrijd 250 Hawkstone Park:

1 Andrea Adamo 50 Pnt

2 Cas Valk 42 Pnt

3 Hakon Osterhagen 42 Pnt

4 Maximilian Werner 33 Pnt

5 Bradley Mesters 32 Pnt

Daguitslag int.wedstrijd 450 Hawkstone Park:

1 Glenn Coldenhoff 44 Pnt

2 Jeffrey Herlings 43 Pnt

3 Pauls Jonass 40 Pnt

4 Jeremy Seewer 32 Pnt

5 Isak Gifting 32 Pnt

9 Brent van Doninck 24 Pnt