18.6 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Amandine Verstappen blijft onverslagen in de FIM Sand Races World Cup

Amandine Verstappen blijft onverslagen in de FIM Sand Races World Cup

Op zondag 25 februari vond de tweede wedstrijd van de FIM Sand Races World Cup plaats met de ‘Enduro del Verano’ in Argentinië. Bij de heren was de winst opnieuw voor de Brit Todd Kellett na zijn eerdere zege van de Enduropale in Le Touquet.

Amandine Verstappen behield haar ongeslagen record in de vrouwenklasse met opnieuw een glansprestatie. Regerend kampioene Mathilde Denis uit Frankrijk had iets meer dan veertig seconden achterstand bij de geblokte vlag. “Het is de eerste keer voor mij hier, dus het was een totaal nieuwe ervaring,” zei Verstappen. “Geweldig terrein en erg snel. Het zand is anders in vergelijking met races in Frankrijk en is wat harder aangestampt.”

Ook de Belg André Vossius uit Sint-Truiden was afgereisd naar Argentinië om er deel te nemen aan de snelle zandrace, hij kon net als in Le Touquet finishen. Hij werd 348ste van de 520 ingeschreven motoren en is van plan om het volledige kampioenschap van zes races te rijden. Zijn helper en voormalig quadrijder Danny Vandendijck uit Hasselt liet zich ter plaatse overtuigen om mee te doen met de quads en reed de race prompt uit op de 206de plek van de 400 gestarte motoren.

Uitslagen.

Foto: Frederik Herregods  (FIM)