16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Dubbelslag voor Gyan Doensen in Dutch MX Season Opener Lierop

Dubbelslag voor Gyan Doensen in Dutch MX Season Opener Lierop

Gyan Doensen van het Racestore Factory Rookies team heeft de Dutch MX Season Opener in Lierop gewonnen. Doensen wist beide manches te winnen en scoorde maximaal op het zware zandcircuit van Lierop.

Na het behalen van de Italiaanse titel had Gyan zijn voorbereiding verder gezet op het naderende seizoen en keek rijkhalzend uit naar de wedstrijd in Lierop. In de training was het circuit nog snel maar Gyan had gelijk een goed ritme in handen en reed zijn KTM machine naar de pole position.

Bij de start van de eerste manche vertrok hij goed toen het starthek viel. Gelijk ging hij in de aanval en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Door een hoog tempo in te zetten, slaagde hij erin om een gat te slaan ten opzichte van de tweede man. Gyan kon het hoge tempo goed vast blijven houden en won de manche!

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Gyan kwam opnieuw goed uit de start en wist gelijk in de eerste ronde door te stoten naar de koppositie. Net als in de eerste manche wist hij onmiddellijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Het circuit was inmiddels loodzwaar geworden maar hier voelde Gyan zich goed op thuis en wist ronde na ronde verder weg te lopen bij zijn achtervolgers. Gyan zette de tweede manche naar zijn handen en pakte zo ook de dagzege in Lierop.

Aankomende zondag zal Gyan starten in de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:

1 Gyan Doensen 100 Pnt

2 Max Ernecker 88 Pnt

3 Kasimir Hindersson

4 Jarne Bervoets 77 Pnt

5 Dean Gregoire 77 Pnt