20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings zegeviert in Dutch MX Season Opener in Lierop

Jeffrey Herlings zegeviert in Dutch MX Season Opener in Lierop

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn voorbereiding op het wereldkampioenschap MXGP afgesloten met een overwinning in de Dutch MX Season Opener in Lierop. 

Het was een soort van thuis komen voor Herlings, die in 2013 voor het laatst een Grand Prix wist te winnen op het circuit van Lierop en sindsdien geen wedstrijden meer op dit circuit had gereden. Het circuit werd gedurende de dag al snel zwaarder maar toch lag het tempo hoog in de tijdtraining. Herlings slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de pole position wist te pakken.

In de eerste manche pakte Herlings een goede start en begon gelijk aan een opmars naar voren. In de tweede ronde nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en begon weg te lopen bij de concurrentie. Herlings controleerde vanaf dat moment en zette de volledige eerste manche naar zijn hand.

Ook in de tweede manche kende Herlings een goede eerste ronde en kreeg al snel de tweede plaats in handen. Echter tot een aanval op de kopman kwam het niet en hij zag zelfs een achterstand van zo’n vijftien seconden ontstaan. Echter in de slotfase kwam Herlings in het juiste ritme en begon aan te zetten. Hij vloog naar het achterwiel van de leider toe en wist in de laatste ronde de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Herlings won zo ook de tweede manche en pakte de eindzege in Lierop.

De voorbereiding op het wereldkampioenschap is tot nu toe perfect verlopen. Aankomend weekend staat de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Argentinie.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:

1 Jeffrey Herlings 100 Pnt

2 Calvin Vlaanderen 86 Pnt

3 Jago Geerts 83 Pnt

4 Henry Jacobi 82 Pnt

5 Brent van Doninck 78 Pnt

Photocredits – Ray Archer