16 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Kay de Wolf boekt sterke zege bij Dutch MX Season Opener in Lierop

Kay de Wolf boekt sterke zege bij Dutch MX Season Opener in Lierop

Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft bij de Dutch MX Season Opener in Lierop een sterke zege weten te boeken. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de Wolf maar hij liet zien dat hij een hele goede voorbereiding heeft gekend en wist beide manches winnend af te sluiten.

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Kay zat in de tweede groep en probeerde gelijk een goed ritme te pakken. Ondanks dat hij wat last had van opgepompte armen, wist hij toch de snelste tijd neer te zetten en verliet met een goed gevoel de baan.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Kay de manche goed op kon bouwen. Al snel nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en had een goed ritme in handen. De Wolf liep ver weg bij zijn achtervolgers en zette de volledige eerste manche naar zijn hand.

Dit was ook het geval in de tweede manche. De Wolf pakte kopstart en voelde zich als een vis in het water op het zware zandcircuit. Dansend over de diepe gaten liep hij steeds verder weg bij zijn achtervolgers. Hij lapte tot aan de vierde man in de wedstrijd en won met grote voorsprong.

Met een dubbele manchezege pakte de Wolf de dagzege in Lierop. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Eersel de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Argentinie.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:

1 Kay de Wolf 100 Pnt

2 Cas Valk 86 Pnt

3 Hakon Fredriksen 82 Pnt

4 Lucas Coenen 81 Pnt

5 Nicolai Skovbjerg 76 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media