13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Oss maakt zich op voor start Dutch MX Nationals

Oss maakt zich op voor start Dutch MX Nationals

Na een geslaagde Dutch MX Season Opener is het nu tijd voor de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss. De eerste wedstrijd van het officiële Nederlands Kampioenschap gaat door en zal plaats vinden op zondag 10 maart.

De laatste weken heeft de club kosten nog moeite gespaard om de vele regenval te verwerken en het circuit te prepareren. De baan wordt iedere dag beter en de wedstrijd zal dan ook zeker doorgaan.

Op papier beloofd de 500 klasse een zeer spannende klasse te worden. Brian Bogers van het Hannamax GasGas Galvin team zal na zijn sterke vierde plaats in Le Touquet weer zijn eerste wedstrijd rijden in Oss. Maar ook Micha Boy de Waal, die vorig jaar vijfde wist te worden in de Dutch Masters of Motocross zal zijn huid duur willen verkopen, evenals regerend kampioen Marcel Conijn. Ondanks een schouderblessure zal Sven van der Mierden in Oss zijn eerste wedstrijd van het seizoen rijden. Andere sterke namen die voor een verrassing kunnen zorgen zijn Freek van der Vlist, Rene de Jong, Boris Blanken, Robert Fobbe, Mitchel van den Essenburg, Youri van’t Ende, Mike Bolink, Jeremy Knuiman en Nick Leerkes.

Ivano van Erp maakt in de 250 klasse zijn comeback na een bekkenbreuk. De voormalig wereldkampioen 125cc zal het op gaan nemen tegen Max Werner uit het team van Jacky Martens maar ook komen Dave Kooiker, Damien Knuiman en meervoudig endurokampioen Lucas Dolfing aan de start.

Zoals altijd wordt de 125cc klasse een klasse om naar uit te kijken. Deze klasse zit vol met jonge, gretige talenten waaronder wereldkampioen 85, Dani Heitink, maar daarnaast ook Jayson van Drunen, Jarne Bervoets, Tyla van de Poel en Dex Kooiker.

Als vierde klasse komt de 85cc klasse aan de start in Oss. Ook hierin veel snelle jeugdrijders die het beste van zichzelf willen laten zien.

Voor meer informatie over de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl