16 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma tevreden na 250 debuut in Lierop

Roan Tolsma tevreden na 250 debuut in Lierop

Roan Tolsma heeft tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop een positief debuut gemaakt in de 250 klasse. Tolsma was in de eerste manche aan een goede opmars bezig toen hij ten val kwam waardoor hij uiteindelijk vierentwintigste werd. In de tweede manche kwam hij na een goede start als twintigste over de finish!

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Het rijden ging lekker en Roan wist op het toen nog snelle zandcircuit een twaalfde tijd in zijn groep neer te zetten, waarmee hij zich zonder problemen wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche kwam hij rond de vijfentwintigste plaats uit de start en had veel werk om naar voren te komen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een negentiende plaats. Helaas kwam zijn opmars ten einde door een harde valpartij waarbij kostbare tijd verloren ging. Na de val herstelde hij zich goed en wist er nog een vierentwintigste plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een vijftiende plaats uit de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven en finishte op een twintigste plaats.

Roan blikt tevreden terug op zijn eerste wedstrijd in de 250 klasse en kijkt uit naar de start van het Nederlands Kampioenschap, dat aanstaande zondag begint in Oss. Roan wil al zijn sponsoren, trainers en het gezin bedanken voor alle ondersteuning!

Fotocredits – Niek Kamper