20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Nick Leerkes kent positieve Dutch MX Season Opener in Lierop

Nick Leerkes kent positieve Dutch MX Season Opener in Lierop

Nick Leerkes heeft een positieve Dutch MX Season Opener in Lierop gekend. In de eerste manche kwam Leerkes helemaal vanuit de achterhoede terug naar een zeventiende plaats. In de tweede manche zat hij er beter bij met de start maar door een valpartij in het midden van de wedstrijd moest hij van buiten de top twintig terug komen. Leerkes werkte een sterk tweede deel van de wedstrijd af en finishte nog als zeventiende.

De tijdtraining begon met een kleine tegenslag voor Nick want zijn eerste snelle ronde werd niet opgenomen. Omdat deze ronde goed verliep, slaagde Nick er niet in om deze tijd nog te verbeteren maar sloot de training wel af op een nette twaalfde tijd. Dit was gezien het sterke deelnemersveld met veel Grand Prix toppers een nette prestatie.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Nick niet lekker weg en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Het rijden ging erg moeizaam en hij kon niet lekker in zijn ritme komen. Ondanks dit hield hij een hoog tempo aan en finishte als zeventiende.

In de tweede manche pakte hij een redelijke start en had gelijk een goed ritme in handen. Door een kleine aanpassing aan de vering kon hij dit ook goed volhouden. Echter na een aantal ronden maakte hij een fout en kwam ten val. Omdat zijn motor midden op de baan lag, kon hij niet snel bij zijn motor zijn waardoor hij veel tijd verloor. Van buiten de top twintig kwam hij in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een zeventiende plaats.

Nick heeft een goede voorbereiding genoten en is klaar voor de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap, dat aankomende zondag van start gaat in Oss.