19.4 C
Amsterdam
22 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel tevreden over Dutch MX Season Opener in Lierop

Robin van Oldeniel tevreden over Dutch MX Season Opener in Lierop

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna blikt tevreden terug op de Dutch MX Season Opener in Lierop. Er stond een sterk deelnemersveld in Lierop en door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Robin slaagde erin om een goede tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie afsloot als zeventiende. Hiermee kwalificeerde hij zich zonder problemen voor de wedstrijd.

Robin mocht voor de eerste manche als 33ste oprijden naar het starthek en omdat er maar dertig poortjes waren, moest hij vanaf de tweede startrij starten. Ondanks dit kwam hij toch goed uit de start en had al snel een goed ritme in handen. Hij probeerde zoveel mogelijk zijn eigen lijnen en tempo te rijden. In het tweede deel van de wedstrijd zakte hij wat terug maar finishte uiteindelijk van de 55 rijders op een 33ste plaats.

In de tweede manche kon hij vanaf de buitenzijde op de eerste startrij starten. Robin pakte een matige start en werd bij het aanrijden van de eerste bocht ingesloten. In de tweede ronde verloor hij door een andere rijder zijn balans en concentratie en dit had een valpartij in de waves tot gevolg. Robin verloor hier veel tijd en energie omdat er een schuimblok vast onder zijn motor zat. Ondanks dit herstelde hij zich goed en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog enkele plaatsen winst te boeken om uiteindelijk op een 41ste plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Robin op een veertigste plaats. Aankomende zondag staat de eerste wedstrijd van de Dutch MX Nationals in Oss op het programma.

Fotocredits – Niek Kamper