13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Succes en tegenslag voor het de Baets MX team in Lierop

Succes en tegenslag voor het de Baets MX team in Lierop

Het De Baets MX team heeft tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop succes en tegenslag gekend. Lotte van Drunen wist de eerste manche van de dames te winnen maar kwam in de tweede manche twee keer ten val en moest uiteindelijk de wedstrijd met een kleine mechanisch probleem verlaten. Dex Kooiker boekte gedurende de dag een goede progressie, wat beloond werd met een elfde plaats in de tweede manche. Tyla van de Poel reed in beide manches een goede inhaalrace en werd twaalfde. In de tweede manche leek hij nog hoger te gaan finishen maar helaas kreeg hij af te rekenen met een lekke band waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

In de tijdtraining ging het rijden lekker met Lotte en ze slaagde erin om een hele scherpe tijd neer te zetten waarmee ze de training als derde afsloot. Hiermee was ze de snelste dame op de baan, wat haar vertrouwen gaf voor in de manches.

Bij de start van de eerste manche kwam ze heel goed weg bij de start en dook als leider de eerste bocht in. Echter door een fout van haar zelf, liep de eerste bocht niet lekker waardoor ze een aantal plaatsen verloor. Ondanks een valpartij werkte ze een goede wedstrijd af en kwam als tiende over de finish, waarmee ze de best geklasseerde dame was. In de tweede manche pakte ze opnieuw een hele goede start en ditmaal kwam ze als leider uit de eerste bocht. Helaas kreeg ze al snel in de manche een tegenslag voor de kiezen want in de tweede ronde werd ze hard aangereden waarbij ze ten val kwam. Door de andere rijder kon ze niet snel terug op haar motor stappen en tot overmaat van ramp kwam ze kort daarna nog een keer ten val. Lotte vervolgde haar weg en begon aan een inhaalrace maar helaas kwam deze ten einde toen ze door een klein mechanisch probleem de wedstrijd moest verlaten. Ondanks deze tegenslag is Lotte heel blij om haar vorderingen ten opzichte van vorig jaar te zien.

Dex Kooiker en Tyla van de Poel kwamen aan de start in de 125 klasse. Voor Dex was het weer zijn eerste wedstrijd na zijn schouderoperatie. Voor hem was het even wennen om weer een wedstrijd te rijden. Dex wist in beide manches goede starts te pakken en ook het rijden ging redelijk goed. Na een negentiende plaats in de eerste manche werd hij in de tweede manche op een goede elfde plaats afgevlagd. Tyla had in de eerste manche geen super gevoel op de motor maar wist er toch een veertiende plaats uit te halen, waarmee hij de twaalfde 125 rijder was. Ook in de tweede manche moest hij vanuit het middenveld terug naar voren zien te komen. Ditmaal ging het rijden beter en wist hij helemaal terug te komen naar een elfde plaats. Helaas kreeg hij met nog drie ronden te gaan af te rekenen met een lekke achterband waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Aankomende zondag gaan Dex Kooiker en Tyla van de Poel van start in de Dutch MX Nationals in Oss en Lotte van Drunen komt aan de start in de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap Dames.