20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Team Knuiman bij de Dutch MX Season Opener

Team Knuiman bij de Dutch MX Season Opener

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de eerste crosswedstrijd van het seizoen in Lierop (een niet tellende wedstrijd) op het programma staan. Nog maar een kleine 3 weken geleden was de strandrace van Le Touquet en met een omschakeling naar het motorcross seizoen hadden Jeremy en Damien niet veel voorbereidingstijd. Daarom werd deze wedstrijd ook gezien om wedstrijdritme op te doen.

In de tijdtraining kon Damien goed de flow vinden op de baan en zette al snel een goede tijd neer in de tweede ronde. In de 4e ronde kwam Damien aan een nog snellere tijd en kwam uit op een keurige 6e plaats in groep A.

In de eerste manche had Damien een niet zo goede start en kwam rond de 20e plaats door de eerste bocht. In de eerste ronde kon Damien al snel naar voren rijden en kwam al snel op een 15e plek uit. Na tien minuten wedstrijd had Damien een kleine val. Hij raapte snel zijn motor weer op, maar helaas startte zijn motor niet meer. Na een ronde achterstand kreeg Damien de motor toch weer aan de praat, en besloot de race te vervolgen. Achteraan het veld met goede rondetijden kon hij vanaf plaats 55 nog terugkomen naar een 42e positie.

In de tweede manche had Damien geen goede start en moest rond de 30e plaats beginnen, in het begin kon Damien moeilijk zijn ritme vinden maar na 10 minuten kwam de flow terug en wist hij diverse rijders te passeren om uiteindelijk op een 19e plaats te eindigen. Het ritme en de snelheid waren goed, maar er zijn nog enkele punten waaraan we moeten werken de komende weken.

In de tijdtraining had Jeremy geen goed ritme met de baan. Na meerdere pogingen slaagde Jeremy er niet in om een goede rondetijd neer te zetten om moest genoegen nemen met een 17e plaats.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond de 15e plaats. Hij kwam de eerste ronde goed door en wist door te komen op een 11e plaats. Aan het einde van de 25 minuten durende race kwam hij op een 8e plaats te rijden en wist deze manche ook af te sluiten op deze positie.

In de tweede manche had Jeremy opnieuw een redelijk start rond plaats 11, dit was ook de positie waar die de eerste ronde op door kwam. Hij was goed zijn rondjes aan het rijden en is bijna de gehele wedstrijd in de strijd met een aantal andere rijders om de 7e positie. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Jeremy op een 8e plaats door, in de laatste ronde wist hij nog 2 rijders in te halen om deze manche op een 6e plaats te finishen. In de totaaluitslag over twee manches werd hij 7e. Een goed resultaat in dit internationale deelnemersveld.

Een heel goed begin van het crossseizoen 2024 voor hem, de volgende wedstrijd op de planning voor Jeremy en Damien is aanstaande zondag in Oss, de Dutch MX National wedstrijd.

Foto’s: Niek Fotografie