16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Is elektrisch rijden de toekomst van het motorcross? “Momenteel kan je er geen halfuur voluit mee gaan”

Is elektrisch rijden de toekomst van het motorcross? “Momenteel kan je er geen halfuur voluit mee gaan”

Onze motorcrossers moeten met een vergrootglas op zoek naar oefenterreinen. Kunnen elektrische (en stillere) motors soelaas bieden in de toekomst? Bondscoach Joel Roelants en 10-voudig wereldkampioen Stefan Everts twijfelen in de nieuwste aflevering van Sporza Daily.

Crossers moeten naar het buitenland

Veel motorcrossterreinen blijven er niet meer over in Vlaanderen. Je kan ze op een hand tellen.

“Op het einde van mijn carrière, in de jaren nul, moest ik stilaan internationaal gaan om goede omlopen te vinden”, vertelt Stefan Everts in onze podcast Sporza Daily.

“Mijn zoon Liam (actief in het WK MX2, red) traint hoofdzakelijk in het buitenland. Omdat hij verschillende ondergronden moet verkennen én omdat er hier nauwelijks nog crossterreinen te vinden zijn.”

Individuen maken er een sport van onze sport kapot te maken.

Joel Roelants

“Het is enorm triest”, pikt bondscoach en Joel Roelants in. “Nederland is dichter bevolkt dan ons land. Toch tellen zij nog een 70-tal circuits. Weliswaar met beperkte openingsuren, maar je kan er altijd wel ergens trainen.”

“Hier maken individuen er een sport van onze sport kapot te maken”, stelt Roelants.

“Zo is dat”, beaamt Everts. “In mijn thuisbasis Neeroeteren heeft een nieuwkomer ervoor gezorgd dat een terrein met veel historie dicht moest.”

Klik hier om naar de podcast te luisteren en het hele artikel te lezen.

Bron Sporza.