20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » 5 VRAGEN AAN JAGO GEERTS

5 VRAGEN AAN JAGO GEERTS

Het prachtige Villa la Angostura, in Argentinië, is komend weekend het decor van de start van het wereldkampioenschap MXGP. Het Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team – vanaf dit seizoen onder leiding van Hans Corvers – brengt in 2024 drie rijders in stelling: Maxime Renaux, Jago Geerts en Calvin Vlaanderen.

Vooraleer het starthek een eerste keer valt, schotelen wij onze rijders nog snel vijf vragen voor de wielen. Vandaag is het de beurt aan Jago Geerts. Na een heel succesvolle carrière in de MX2 (vier keer zilver, één keer brons en 24 GP-zeges!) zet de Belg in 2024 zijn eerste stappen in de MXGP.

  1. Je debuut in de MXGP komt eraan. Zorgt dat voor stress?

“Nee hoor. Ik kijk er naar uit. Argentinië is één van de mooiste Grote Prijzen van het seizoen is. Het parcours ligt midden in de bossen, met errond enkele prachtige meren. Een heel rustgevende omgeving. Ik heb er de laatste twee jaar ook heel goed gereden (tweede in 2022, winnaar in 2023). De baan ligt me dus wel. Eindelijk zit de voorbereiding erop, eindelijk beginnen we aan het echte werk. Bovendien wordt dit mijn debuut in de MXGP. Best wel speciaal.”

  1. Hoe is de overstap van de 250 naar de 450-machine verlopen?

“Vrij goed. Ik heb in de Motorcross der Naties al twee keer met een 450 gereden, maar die motoren kan je niet vergelijken met mijn huidige Yamaha. Het was in de winter gewoon even zoeken naar de juiste set-up. Ik denk dat we intussen al ver gevorderd zijn op dat vlak. Ik ben van nature geen agressieve rijder. De 450 zou me dus beter moeten liggen dan de 250.  De 450 heeft immers power op overschot, waardoor je minder agressief moet rijden.”

  1. Ben je tevreden over je voorbereiding?

“Die is al bij al goed meegevallen. Al ben ik er door een stevig griepje wel iets later aan begonnen. Ik ben pas in januari voluit kunnen gaan. De opbouw – zowel fysiek als op de motor – is dus vrij snel moeten gaan. De voorbereidingsraces waren qua resultaten misschien niet echt op, maar ik was wel tevreden over het rijden op zich. En wat me ook heel tevreden stelt: mijn fysieke testen waren top. Die waren zelfs beter dan op hetzelfde moment vorig jaar.”

  1. Je schuift niet alleen door naar de MXGP. Het hele KEMEA-team van Hans Corvers is mee overgestapt.

“En daar ben ik heel content mee. Dit wordt mijn zevende seizoen bij Hans. Ik voel me goed in zijn team. Waarom zou je dan veranderen? Sommige rijders hebben het nodig om iedere drie/vier jaar nieuwe lucht op te snuiven. Ik niet. Ik ben honkvast. Ook in het gewone leven heb ik een kleine, hechte groep rond me.”

  1. Met welke ambitie start je aan je eerste seizoen in de MXGP?

“Het voelt een beetje aan als opnieuw van nul beginnen. Het is een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ga mezelf dan ook geen onnodige druk opleggen. Wie weet werkt dat in mijn voordeel. Of ik meteen kan meespelen voor de wereldtitel? Goh, ik hoop natuurlijk van wel, maar het zou wel snel zijn. Als ik zie hoe een Gajser al tekeerging in de voorbereidingsraces. Amai. Dan blijf ik liever nederig.”

 

PALMARES

2023: 2de in MX2

2022: 2de in MX2

2021: 2de in MX2

2020: 2de in MX2

2019: 3de in MX2

2018: 8ste in MX2

GP-zeges: 24 (24 MX2)

Naties: tweede met België in 2019

Foto’s @Fullspectrum.media