13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lucas Coenen en Gajser winnen kwalificatieheats in Argentinie

Lucas Coenen en Gajser winnen kwalificatieheats in Argentinie

Lucas Coenen en Tim Gajser hebben de kwalificatieheats van de Grand Prix van Argentinie weten te winnen. In de MX2 klasse vochten Andrea Adamo en Kay de Wolf lange tijd om de koppositie. In de slotfase begon Lucas Coenen zich hiermee te bemoeien en wist ze uiteindelijk allebei te passeren. De Wolf ging terug in de aanval maar kwam net tekort om de heat te kunnen winnen en werd achter Coenen tweede.

Adamo werd derde voor Simon Laengenfelder en Thibault Benistant. Sacha Coenen werd negende en Rick Elzinga legde beslag op een elfde plaats. Jens Walvoort kwam op een twintigste plaats binnen.

Bij de start van de MXGP klasse zagen we bij de start een pittige crash waarbij verschillende toppers betrokken waren waaronder Jago Geerts, Ruben Fernandez, Isak Gifting, Brent van Doninck en Alberto Forato. Wat we nu weten is dat van Doninck zijn bovenbeen heeft gebroken bij de valpartij. Ook Geerts en Gifting zijn bij de EHBO.

Tim Gajser won de wedstrijd voor Romain Febvre en de sterk rijdende Pauls Jonass. Jeffrey Herlings finishte als zesde en Calvin Vlaanderen kwam op een negende plaats binnen. Glenn Coldenhoff kwam in de beginfase door een valpartij op achterstand maar kwam nog terug naar een twaalfde plaats.

Lars van Berkel reed een sterke wedstrijd en finishte als negentiende.

MXGP:

MX2: