18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Prado wint eerste manche MXGP Argentinie, Coldenhoff 6

Prado wint eerste manche MXGP Argentinie, Coldenhoff 6

Jorge Prado heeft de eerste manche van het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie weten te winnen. Prado nam kopstart en reed vervolgens een gecontroleerde wedstrijd. Romain Febvre probeerde het gat tot aan Prado te dichten maar dit lukte niet waardoor hij op safe tweede werd voor de sterk rijdende Pauls Jonass.

Maxime Renaux werd vierde en na een valpartij werd Tim Gajser vijfde. Glenn Coldenhoff mengde zich in de strijd om de top vijf en werd uiteindelijk netjes zesde. Jeffrey Herlings kwam in de beginfase ten val en kwam na een sterk tweede deel van de wedstrijd terug naar een achtste plaats, net voor Calvin Vlaanderen die negende werd.

Lars Van Berkel wist met een achttiende plaats netjes drie punten te pakken.

Eerste manche MX1: