16 C
Amsterdam
13 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Tom Vialle en Jett Lawrence winnen in Birmingham

Tom Vialle en Jett Lawrence winnen in Birmingham

Tom Vialle en Jett Lawrence hebben de AMA Supercross in Birmingham weten te winnen.

Vialle won zijn tweede opeenvolgende wedstrijd in de 250 klasse en heeft hiermee tevens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen weten te winnen. Vialle won de wedstrijd voor de Monster Energy Pro Circuit Kawasaki-rijders Cameron McAdoo en Seth Hammaker. Haiden Deegan kwam na een slechte start terug naar een zevende plaats. Ook Max Anstie was aan een goed inhaalrace bezig totdat hij op een zesde plaats rijdend af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

In de 450 klasse nam Jett Lawrence gelijk de leiding in handen na de start. Cooper Webb volgde hem de hele wedstrijd op 3 a 4 seconden. Achter Lawrence en Webb wist Ken Roczen derde te worden voor Justin Cooper en Chase Sexton. Eli Tomac kwam slecht uit de start en kwam na een inhaalrace net buiten de top vijf over de finish. Dylan Ferrandis kwam in de top tien rijdend ten val en verdween uit de wedstrijd.

Klik hier voor de volledige uitslag 450

Klik hier voor de volledige uitslag 250

Klik hier voor de volledige tussenstand 450

Klik hier voor de volledige tussenstand 250